Life
0

Reguli pentru curatarea si intretinerea corecta a unui incalzitor pentru piscina

Simplu de folosit pentru orice tip de bazin, incalzitorul de piscina este un accesoriu indispensabil pentru toti cei care vor sa se bucure de un sezon de inot prelungit. Dispozitivul poate fi utilizat atat in cazul piscinelor interioare, cat si al celor exterioare, supraterane sau ingropate. Acesta asigura atingerea rapida a unor temperaturi de pana la 28-30 de grade Celsius, indiferent de anotimp. Daca folosesti incalzitoare electrice pentru piscine sau alte modele, este indicata curatarea si intretinerea adecvata a instalatiei, ca sa eviti producerea unor accidente si sa poti utiliza piscina in conditii optime. Iata cateva reguli de ingrijire a unui astfel de dispozitiv pentru bazin.

Reparatiile trebuie executate de un profesionist

Incalzitorul pentru piscina este unul dintre cele mai complexe echipamente utilizate pentru functionarea bazinului. Chiar daca este vorba despre un element sigur si robust, care actioneaza in siguranta, orice interventie asupra acestuia trebuie efectuata de catre un profesionist. Fie ca este vorba despre o verificare periodica, mentenanta sau reparatie, nu este recomandat ca acestea sa fie realizate de o persoana care nu are cunostinte in domeniu.

Curata filtrul piscinei in mod regulatEste esential ca apa din bazin sa fie in permanenta filtrata in mod corespunzator pentru ca incalzitorul pentru piscina sa functioneze cum trebuie. Dispozitivul are nevoie de un flux constant de apa curata, asa ca asigura-te ca aceasta nu contine impuritati si ca filtrul este curatat periodic ca sa poata retine toata murdaria si sa nu ajunga la incalzitor.

Verifica regulat porturile de admisie

Ca sa folosesti incalzitorul pentru piscina in siguranta, evalueaza periodic starea porturilor de admisie ale arzatorului. In cazul in care descoperi anumite reziduri, indeparteaza-le cu atentie pentru a nu impidica produsul sa functioneze corect. De asemenea, verifica daca arzatoarele sunt corodate sau prezinta semne de rugina si daca este nevoie sa fie inlocuite.

Acorda atentie sporita incalzitorului pentru piscina cu gaz

Dispozitivele alimentate cu gaz natural sau propan sunt unele dintre preferatele proprietarilor pentru incalzirea piscinei. Totusi, acestea prezinta si cele mai mari riscuri, de aceea pentru a preveni aparitia defectiunilor sau a altor probleme trebuie sa cureti regulat rezervoarele pentru a inaltura ramasitele, chiar si panza de paianjen, astfel incat sa nu blocheze orificiile arzatorului. Verifica alimentarea cu gaz in mod regulat si daca exista scurgeri ale tevilor. Cel mai util este sa pregatesti o solutie din apa calda si sapun lichid pe care sa o pulverizezi pe imbinarile tevii. In cazul in care apar bule, trebuie sa repari sau sa inlocuiesti conductele de urgenta.

Curata periodic suprafata incalzitorului pentru piscina electric

In cazul in care folosesti un dispozitiv electric pentru incalzirea apei din piscina achizitionat de pe hydrospa.ro, incearca sa il intretii in mod corespunzator ca sa ii prelungesti durata de utilizare. In timp, pe componentele incalzitorului electric se pot depune minerale, iar acest lucru ii va reduce eficienta. Mai mult, din aceasta cauza vor creste si costurile pentru incalzirea apei din bazin.

Ca sa eviti cheltuielile inutile si sa te bucuri mereu de timpul petrecut la piscina, curata elementele de incalzire cu ajutorul unei perii de sarma. In cazul in care observi ca incalzitorul nu functioneaza cum trebuie, verifica inainte de toate si sursa de alimentare a retelei.

Foloseste incalzitorul pentru piscina in mod eficient

Chiar daca vrei sa ai in permanenta piscina incalzita pentru oricand iti doresti sa te relaxezi, nu este indicat sa folosesti dispozitivul in mod continuu. De regula, pentru un incalzitor electric la fel ca cele disponibile pe hydrospa.ro, este nevoie de un timp de incalzire de 24-48 de ore, iar apoi temperatura apei este mentinuta, asa ca dispozitivul poate fi oprit. In plus, in perioadele in care nu folosesti bazinul, poti opri incalzitorul si poti acoperi piscina cu un invelis solar ca sa pastrezi apa la o temperatura acceptabila.

Daca intampini o problema cu incalzitorul pentru piscina, consulta manualul de functionare pentru a afla mai multe detalii. In situatia in care problema este inca neclara, solicita ajutorul unui profesionist pentru ca experienta de utilizare a piscinei tale sa fie in continuare una placuta.

Citeste si Early Booking la vacanta de vara 2020Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!