Idei de vacanta
0

Sfaturi pentru practicarea sporturilor de iarna

A rămâne activ este important pe tot parcursul anului, dar este adevărat că în sezonul de iarnă este de obicei mai greu să ieși afara și să faci sport. Fie ca vorbim de schiat, de snowboard , patinaj sau alpinism , este foarte important sa ne mișcam, sa stăm la soare, dar sa ne cunoaștem limitele si sa evitam accidentările.

Citeste si despre cele mai bune statiuni de schi din Austria!

Dar nu trebuie să uităm că sportul ajută corpul nostru să rămână puternic și, prin urmare, mai protejat împotriva gripei și răcelilor. Din acest motiv, vă lăsăm cu o serie de recomandări și sfaturi pentru ca iarna să nu vă împiedice să ieșiți și să vă mențineți în formă, dar si pentru prevenirea accidentarilor.


Sfaturi pentru practicarea sporturilor de iarna

Îmbracă-te potrivit. Pentru a combate frigul nu este nimic mai bun decât să te echipezi corect. Trebuie să ne îmbrăcăm în diferite straturi și amintindu-ne că, pe măsură ce facem exerciții, căldura corpului nostru va crește, așa că cel mai bine este să ne luăm haine realizate din materiale care mențin căldura și previn transpirația. Pe de altă parte, nu trebuie să uităm de zonele cele mai expuse frigului, precum urechile, mâinile sau capul, așa că ia-ți o căciulă și mănuși. Daca faceți drumeții, cel mai bine este a va îmbrăcați cu pantaloni de drumeție.
Încălțămintea potrivita, pe lângă tipul nostru de picior si sportul pe care îl facem (ceva de baza de când am început sa facem mișcare), încălțămintea trebuie sa se adapteze si la vreme, cel mai bine este sa fie impermeabila si sa se adapteze terenului umed.
Nu uitați de protecția solară, mai ales dacă faceți exerciții în zăpadă sau în apropiere, deoarece zapada reflectă soarele și vă puteți arde pielea cu ușurință.
Hidratați-va pielea cu grija, deoarece frigul si vântul usucă pielea, așa ca nu lasă deoparte crema hidratanta si balsamul de buze.Încălzirea este de bază, deoarece trebuie să ne asigurăm că corpul este la o temperatură adecvată, ca mușchii sunt pregătiți pentru efort pentru a evita rănirile.
Schimbați-vă imediat ce ajungeți acasă, deoarece de îndată ce încetiniți ritmul, temperatura vă va scădea, așa că cel mai bine este să vă schimbați hainele pentru a evita răceala

Iarna este un moment la fel de bun pentru a face sport ca oricare altul important este însă sa avem grija sa nu ne accidentam, si sa fim bine pregătiți.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!