Jurnal de calatorie
0

20 de sfaturi pentru o vacanță reusita cu mașina

Vacanțele cu mașina pot fi o experiență minunată, dar pentru a vă asigura că călătoria este sigură și confortabilă, este important să vă pregătiți bine. Indiferent ca alegeti sa mergi prin tara sau prin Europa, aceste sfaturi utile va pot ghida catre o vacanta fara peripetii.

Iată 20 de sfaturi pentru o vacanță cu mașina reușită:

 1. Verificați mașina în prealabil: Asigurați-vă că mașina este în stare bună de funcționare, cu toate reviziile și reparațiile necesare făcute. Puteti face asta la un service auto in care aveti incredere (vezi si oferta de piese auto Oradea)
 2. Verificați nivelul uleiului, al lichidului de răcire și presiunea roților.
 3. Asigurați-vă că aveți o roată de rezervă, un cric și un trusa de scule la bord.
 4. Planificați ruta în avans: Folosiți aplicații GPS sau hărți pentru a stabili ruta și a verifica condițiile de trafic.
 5. Faceți rezervări în prealabil: Dacă intenționați să stați la hoteluri sau pensiuni, faceți rezervări în avans pentru a evita surprizele neplăcute.
 6. Pregătiți un kit de prim ajutor: Asigurați-vă că aveți la bord un kit de prim ajutor și știți cum să-l folosiți.
 7. Asigurați-vă că aveți toate documentele: Inclusiv permisul de conducere, actele mașinii, asigurarea și cardul verde (dacă călătoriți în străinătate).
 8. Verificați regulile de conducere locale: Fiecare țară poate avea reguli de conducere specifice. Studiați-le înainte de a pleca.
 9. Luăm în considerare taxele de drum: Unele țări pot impune taxe de drum sau vinieta. Asigurați-vă că sunteți în regulă cu aceste cerințe.
 10. Stabiliți pauze regulate: Planificați opriri pentru a vă odihni și a vă întinde picioarele în timpul călătoriei.
 11. Păstrați-vă documentele în siguranță: Folosiți un portofel sau o geantă de umăr pentru a vă păstra documentele importante la îndemână.
 12. Asigurați-vă că sunteți bine alimentați: Nu săriți peste mese și luați gustări sănătoase pentru drum.
 13. Încărcați o trusă de supraviețuire: Includeți apă, mâncare, pături și alte elemente esențiale în caz de urgență.
 14. Verificați condițiile meteorologice: Fiți pregătiți pentru orice vreme și adaptați-vă stilul de conducere la condițiile de drum.
 15. Evitați consumul de alcool: Dacă veți conduce, evitați consumul de alcool înainte sau în timpul călătoriei.
 16. Asigurați-vă că aveți un card de plată sau bani cash pentru situații neprevăzute.
 17. Păstrați-vă telefoanele încărcate: Asigurați-vă că aveți încărcătoare la îndemână pentru a nu rămâne fără baterie în timpul călătoriei.
 18. Mențineți un ritm confortabil de condus: Nu vă grăbiți și respectați limitele de viteză.
 19. Fiți pregătiți pentru traficul aglomerat: În zonele turistice, traficul poate fi intens. Aveți răbdare și fiți vigilenți.
 20. Bucurați-vă de călătorie: Vacanța cu mașina poate fi o oportunitate minunată de a explora noi locuri și de a crea amintiri de neuitat. Bucurați-vă de călătorie și fiți deschiși la aventuri (vezi aici cf moto 450 in caz ca vreti mai multa aventura).

Cu o pregătire adecvată și respectând regulile de siguranță, vacanța cu mașina poate fi o experiență relaxantă și distractivă.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
 • googleplus
 • linkedin
 • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!