Jurnal de calatorie
0

City break la Sighisoara

Toamna este sezonul city break-urilor la noi in familie, fie ca alegem o destinatia la noi in tara, fie ca alegem o destinatie externa. Alegerea este mai mult decat evidenta – vremea este placuta (nici cald ca vara dar nici frig), ziua inca este lunga, mai putini turisti (copii au inceput scolile, angajatii s-au intors la munca, mai raman grupurile de seniori), preturile sunt mai decente, gasesti mai usor si locatii bune de inchiriat (vezi si oferta imobiliare Brasov daca vrei sa inchiriezi un apartament sau chiar o casa ).Cum in primavara am avut o tentativa nereusita de a vizita Sighisoara impreuna cu copilul (o problema familiala ne-a intrerupt vacanta dupa prima zi), inceputul lui septembrie a venit ca o manusa sa revenim in oras (si la cererea expresa a copilului care si-a dorit sa viziteze locurile pebtru care era pregatit dar nu a mai apucat).

Dar cum drumul lung cu un copil in masina este mai dificil, trebuie sa stii sa te organizezi foarte bine, sa faci pauze mai dese, eventual sa introduci in traseu diverse vizite/activitati incitante, care sa sparga plictiseala si monotonia statului pe scaun. Pentru noi, traseul Bucuresti Sighisoara a fost asa:

Prima oprire, la Predeal, la parcul de aventura de pe platoul de la 3 Brazi. Acolo copilul a putut sa se catere in copaci, sa sara pe trambuline si mai ales sa se dea cu colacele de la tubing, marea lui placere. La restaurantul hotelului 3 Brazi puteti lua si cina (meniu destul de variat si gustos) mai ales dupa vreo 2 ore de miscare in natura la aer rece si curat, cand foame de lup este putin spus pentru ceea ce simti.

Pentru ca avem un copil interesat si de vizitat/descoperit atractii istorice, urmatoarele opriri pe drum au fost la cetati medievale (nu putem rata nicio cetate sau castel in calatoriile noastre): Feldioara si Rupea. Sunt cetati renovate, cu conditii civilizate de vizitare, merita o oprire la ele (noua ne-a luat cam 30-45 de minute la fiecare).

Sighisoara. Am ajuns si in orasul destinatie finala. Ne-am cazat la un apartament cu 2 camere, modern, noi preferam varianta de a avea mai mult spatiu de cazare (vezi si case de vanzare in Timisoara). Plimbarea pe stradutele cetatii, vizita la Muzeul de Istorie, Turnul cu Ceas, Biserica Evanghelica, si mancatul la terase frumoase, ne-au facut sa ne bucuram de ziua intreaga petrecuta aici.Daca tot am ajuns aici, in a treia zi (cea care coincidea si cu intoarcerea catre casa) am stabilit sa vizitam si Cetatea Alba Carolina de la Alba Iulia. In felul acesta am incununat un city break in care istoria a fost impletita cu miscarea in aer liber si cu timp petrecut in familie.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre: Vacanta cu copii la munte in zona Brasov!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!