Destinatii
0

Cele mai frumoase locuri de vizitat in Croatia. Vezi oferte excelente pentru Dubrovnik, Plitvice, insule!

Localizata in Balcani, Croatia a devenit in ultimele decenii o destinatie turistica de top. Ca multe tari din Europa, Croatia se lauda cu orase medievale si ruine istorice, dar ceea ce face tara cu adevarat exceptionala sunt peisajele naturale incredibile. Noi am realizat o lista cu cele mai frumoase locuri de vizitat in Croatia.

Parcul Krka, l;ocuri de vizitat in Croatia
Parcul National Krka este o zona protejata cu o priveliste naturala spectaculoasa, animale salbatice si locatii istorice. Situat de-a lungul raului Krka, parcul este cunoscut mai ales pentru numeroasele cascade si piscinele naturale clare, cu apa albastra-verzuie.Booking.com

Zagreb, locuri de vizita in Croatia
Zagreb este capitala si totodata cel mai mare oras al tarii, o metropola ce abunda in atractii turistice istorice, dar si moderne. Localizat in nord-vestul Croatiei, orasul dateaza din secolul II si este astazi inima culturii, invataturii si guvernului croat.

Korcula, ce sa vizitezi in Croatia
Korcula este o insula de pe coasta adriatica a Croatiei, celebra pentru ca aici s-a nascut faimosul calator si comerciant Marco Polo. In Korcula gasesti paduri bogate, podgorii, plantatii de maslini, plaje si saturi fermecatoare.

Pula, oras de vizitat in Croatia
Pula atrage vizitatori inca din vremurile romane, cand fani veneau la amfiteatrul orasului ca sa vada gladiatori luptandu-se. Fiind guvernat de diverse state de-a lungul timpului, orasul apartine acum Croatiei, si este cel mai bine cunoscut pentru bogatia de ruine romane si pentru amestecul cultural.
Zadar este un oras vechi de 3000 de ani situat pe coasta dalmatiana. Zadar este o destinatie ideala pentru ca ofera destule de vazut si de facut fara tipica aglomeratie de turisti. Centrul Vechi ofera privelisti fantastice ce includ ruine romane, arhitectura medievala si multe biserici vechi.

Rovinj, locuri de vizitat in Croatia
Rovinj este un arhipelaj de 20 de insule, iar centrul vechi este situat pe o mica peninsula. Acesta este o adevarata aventura pentru cei care vor sa il vada, cu strazile lui inguste, scari, arcade si alte ansamble arhitecturale. Nu rata portile medievale ale orasului, ceasul din secolul al XII-lea si basilica St. Euphenia.Booking.com

Split, de vizitat in Croatia
Split este al doilea oras ca marime al Croatiei, numit si Floarea Mediteranei. Principala atractie a orasului este centrul lui istoric ce abunda in arhitectura gotica si renascentista, cea mai frumoasa cladire fiind Palatul lui Diocletian.

parcul national Plitvice, Croatia
Parcul National Plitvice, una dintre cele mai frumoase minuni naturale ale Europei, consta in lacuri care iti taie respiratia, cascade si paduri. Aici gasesti 16 lacuri interconectate, ale caror culori variaza de la turcoaz la albastru, verde si gri.

Dubrovnik, ce sa vizitezi in Croatia
Dubrovnik este unul dintre cele mai remarcabile locuri de vizitat in Mediterana. Perla Adriaticii a luat nastere in secolul VII datorita comertului maritim, iar centrul istoric este plin de pereti vechi pentru aparare, palate magnifice si biserici superbe.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!