Idei de vacanta
0

15 locuri uimitoare de vizitat in intreaga lume

Exista locuri pe care fiecare dintre noi ar dori sa le viziteze intr-un anumit moment al vietii sale. Locuri care par ca rupte din poveste, unde natura a creat o opera de arta. In acest articol am cules fotografii de pe intreg globul, astfel incat sa va motivati sa faceti din urmatoarea vacanta, una de vis.

In unele dintre locatii puteti ajunge mai usor si cu un buget rezonabil, altele insa sunt mai greu de atins de calatorul obisnuit, necesita pregatirea expeditiei si implicit un buget pe masura. Aveti nevoie de echipament special, de un oarecare antrenament si de produse de ingrijire a fetei, pentru a face fata condiitilor vitrege.

Asadar, va prezentam o lista a celor mai frumoase 15 de locuri din lume, pe care oricine trebuie sa le viziteze.Leaganul de la Capatul Lumii din Baños, Ecuador

La marginea Ecuadorului vei gasi o casa construita intr-un copac, care are vedere la un vulcan aflat in imediata vecinatate. Leaganul ii invita la o experienta unica pe cei suficient de neinfricati sa se urce in el. Vederea este spectaculoasa.

Marea Gaura Albastra, Belize

Marea Gaura Albastra cu diametrul de 305 m si adanca de 120 m. Gaura se numara printre cele mai bune locuri din lume pentru scufundari.

Lanuri de lalele in Olanda

Olanda este o tara cunoscuta pentru multe lucruri, dar in special pentru lalele. Probabil cele mai spectaculoase lanuri de flori se afla langa Keukenhof, loc cunoscut si ca „Gradina Europei”.

Parcul Hitachi Seaside din Hitachinaka, Ibaraki, Japonia

Parcul este „in floare” in timpul primaverii, perioada in care aproximativ 4,5 milioane de oameni vin sa vada natura inflorita.

Muntele Roraima din Venezuela, Brazilia si Guyana

Impunatorul lant muntos este considerat a fi printre cele mai vechi formatiuni de pe Pamant, avand o vechime de peste 2 miliarde de ani. Roraima serveste si drept o granita tripla intre Brazilia, Guyana si Venezuela.

Regiunea antica a Anatoliei in Cappadocia, Turcia
Zona a devenit extrem de populara printre turisti, dar si un loc preferat de lansat a baloanelor cu aer.
Marea de stele din insula Vaadhoo, Maldive

Fitoplanctonul este „vinovat” pentru peisajul ireal de lumina din ocean. Privelistea te lasa fara cuvinte, ai grija sa ai cu tine si vopsea de par, este posibil sa fie nevoie dupa.

Cascada Victoria, la granita dintre Zimbabwe si Zambia, in Africa

Victoria este cea mai larga cascada din Africa si este localizata la granita dintre Zambia si Zimbabwe, Pe partea dintre Zambia se afla si celebra Piscina a Diavolului, un loc perfect pentru turistii dornici de snezatii tari.


Plaja Whitehaven din Insula Whitsunday, Australia

Plaja este arhicunoscuta datorita nisipurilor albe care se gasesc acolo. Despre acestea se stie ca au fost transportate in zona de curentii marini de-a lungul milioanelor de ani. Nisipul alb este extrem de fin si nu retine caldura, de aceea este foarte comod pentru mers. Un minus il consta faptul ca poate deteriora obiectele electronice.


Marele Canion – Arizona, Statele Unite

Marele Canion este considerat una dintre cele sapte minuni naturale ale lumii.

Tunelul dragostei in Klevan, Ucraina

Linia ferata care strabate un tunel de frunze este locul preferat al indragostitilor din Ucraina. Desi este 100% romantic, locul este strabatut de un tren de trei ori pe zi. Trenul transporta lemn la o fabrica.Fantana Fermecata in Chapada Diamantina, Bahia, Brazilia              

„Fantana” este localizata in Parcul National Chapada Diamantina si are o adancime de peste 36 de metri. Fundul lacului poate fi vazut perfect, in ciuda adancimii.

Canionul Antilopei – Arizona, Statele Unite
Acest canion este despartit in doua parti complet diferite, denumite popular „The Crack” si „The Corkscrew”.

Scarile Haiku din Oahu, Hawaii, Statele Unite

Scarile care rai reprezinta un traseu inchis publicului, insa multi turisti continua sa-l strabata in ciuda semnelor de avertizare.

Pesterile scufundate din peninsula Yucatan, Mexic

Pesterile s-au format in Mexic in timpul Erei Glaciare si au fost ulterior intretinute de catre maiasi.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!