Destinatii
0

Descopera Mexicul arheologic

Mexicul este taramul care adaposteste valoroase situri arheologice maiase. Daca esti pasionat de istorie sau arhitectura, sau vrei sa te relaxezi intr-un mod mai original, descoperind cultura unui popor apus, noi iti recomandam o excursie in care sa vizitezi cele mai spectaculoase orase antice din Mexic. Pregateste-ti rucsacul de calatorie, i-ati incaltaminte confortabila si rezistenta si pleaca sa descoperi minunatele vestigii.Daca esti familiarizat cu drumetiile pe munte si cu dormitul la cort, poti incerca si aceasta experienta inedita, ideal ar fi insa sa mai ai un tovaras de calatorie.

Palenque, aflata in Chiapas, este o destinatie atractiva datorita atat mostenirii culturale a locului, dar si padurii tropicale care o inconjoara. Asezarea dateaza din anii 600-700, si este formata din mai mult de 500 de cladiri, printre cele mai importante fiind Templul Inscriptiilor, Marele Palat, Templul Reginei Rosii si Templul Soarelui.

Edzna, aflat in statul Campeche, este un vechi oras maias, cunoscut si sub denumirea de Itza. In perioada preclasica, acesta a fost unul dintre cele mai importante centre ceremoniale. Aici poti vizita amfiteatrul, canalele subterane folosite pentru a transporta bunuri, Piramida Lunii si Piramida de Nise, o capodopera de 31 de metri.

Uxmal, din Yucatan, este o intrupare a arhitecturii si rafinamentului artistic maias. Aici poti admira linii clare si simetrice si exemple ale stilului unic numit Puuc. Printre cele mai celebre cladiri se numara Piramida Magicianului, Palatul Guvernatorului, Casa Broastelor Testoase si Patrulaterul Calugaritelor. Imagini ale zeului Chac, zeul ploii, pot fi gasite in multe locuri.

Chichen Itza se afla in Yucatan si este un mare centru ceremonial fundat in anul 514. Spectaculoasa piramida Kukulan atinge 30 de metri in inaltime si este incoronata cu un templu in varf. Alte cladiri importante sunt Templul Luptatorilor si Observatorul Astronomic.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 5 Carti de luat in vacanta!

Tulum, gasit in Quintana Roo, este un oras maias construit in anul 120. Aici se afla numeroase cladiri tencuite cu ghips si pictate in culori aprinse. Chiar si picturile murale din Templul Frescelor, a carui fatada este decorata cu masti gigantice, sunt conservate in stare buna.

Coba se afla in Quintana Roo si a fost un major centru comercial din zona lacurilor sfinte. Cele mai importante cladiri sunt Templul Bisericii si Marea Piramida.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!