Destinatii
0

Cele mai frumoase locuri din Turcia

Turcia este una dintre cele mai misterioase tari din lume. Cand ajungi s-o vizitezi, inca poti simti eroismul romantic in aer si dovezile faptelor epice din secolele trecute. Destinatie de vacanta aici gasesti palate in ruine, campuri de lupta si peisaje extraordinare.

Desii mai toata lumea se gandeste la Turcia ca la destinatie de vara, pentru celebrele resorturi all inclusive, este totusi o tara cu o istorie bogata, in care sigur ai ce vedea.

Terasele albe. Acest loc faimos este denumit si castelul de bumbac datorita privelistii frumoase pe care o ofera. Locul este minunat, iar terasele s-au format din depozite de minerale albe. Apa este foarte rece si poate cadea in cascada din terase si 200 m in josul muntelui. Jos este si o piscina calda unde poti face baie.

terasele albe
Pactolus. Viziteaza raul bogat in aur si legende daca esti un impatimit al istoriei. Se spune ca acesta este raul in care Midas s-a spalat pentru a scapa de atingerea de aur.

raul Pactolus
Istanbul. Fosta capitala a Turciei dateaza de 3000 de ani si este bogata in mochee, biserici, palate decorate si splendori arhitecturale. Oamenii se indragostesc de minunea locului, considerat o minune a arhitecturii. Poti incerca sa te plimbi chiar si cu o bicicleta electrica, insa ai grija sa eviti locurile aglomerate, turcii fiind recunoscuti pentru stilul mai haotic de conducere.

Bosphorus, Istanbul
Troia. Cine nu ar recunoaste acest oras faimos pretutindeni datorita Razboiului Troian? Iliada lui Homer ilustreaza frumusetea locului, perfect de vizitat daca vrei sa te pierzi putin intre istorie si legenda.

Troia
Palatul Topkapi se afla in Istanbul. Poti sa afli totul despre el in timp ce il vizitezi daca te alaturi unui tur.

Palatul Topkapi
Regatul Commagene se gaseste pe Muntele Nemrut. Regiunea este antica si vei iubi enormele capete sculptate ale lui Zeus, Antiochos si Apollo. Pe aleile  frumoase din fata palatului poti sa te plimbi linistit si cu un hoverboard, admirand peisajul incantator.

Commagene
Ruinele Sardis. Locul a fost capitala Regatului Lydia si adaposteste multe revelatii istorice.
Ephesus este vizitat de milioane de turisti in fiecare an. Orasul antic este plin cu magie, si inca exista locuri care au ramas neatinse.ruinele Sardis
Cappadocia este un fost oras sculptat in piatra. El era un refugiu pentru crestinii persecutati din cauza religiei, iar subsolul era locul unde se tineau slujbele religioase. Cappadocia

Te-ar putea interesa si Ce alegi pentru vacanta de vara: Turcia sau Grecia?Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!