Destinatii
0

Vacanta la ski in Bulgaria

Nu mai este niciun secret pentru nimeni ca vecinii nostri au cateva statiuni de ski mult mai bune si mai ieftine decat cele din Romania, cu conditii moderne de cazare, partii lungi si intretinute, instalatii moderne de transport, statiuni care concureaza cu succes cu cele din Austria.

Partiile se preteaza atat pentru incepatori cat si pentru avansati, se pot urma cursuri de initiere ski sau snowboard, instalatii de nocturna, gasiti chiar si vin fiert. Oferta de cazare cuprinde atat hoteluri scumpe afiliate marilor lanturi internationale, cat si aparthoteluri numai bune pentru familiile cu copii.

Deci daca vreti un sejur la ski pe bani putini dar la calitate ridicata, iata cateva recomandari de statiuni din Bulgaria.Bansko. Aflat la 160 km de Sofia, este o combinatie interesanta intre un oras istoric si o statiune de schi foarte dezvoltata, locul perfect de petrecere a timpului liber. Este considerata statiunea de schi numarul 1 din Bulgaria, bucurandu-se de cea mai buna zapada si cel mai lung sezon de schi: 15 decembrie-15 mai. In ultimii ani a beneficiat de investitii masive, pe langa hoteluri de lux construindu-se spitale, clinici medicale si magazine. Nu uitati sa va luati de acasa echipamentul de schi si fiti pregatiti de distractie pe cinste.

Booking.com

Borovets. Este cea mai mare statiune de schi din Bulgaria, si totodata una dintre cele mai moderne. Aici veti gasi hoteluri luxoase, restaurante, baruri, magazine (vezi oferta geci barbati), o statiune similara celor din Alpi cu excelente conditii pentru practicarea sporturilor de iarna: ski nocturn, snowboarding, cross-country, sarituri, biatlon, ski-doo.

Pamporovo. Cea mai insorita dintre statiunile de schi din Bulgaria, Pamporovo este excelenta mai ales pentru incepatori, pantele sale fiind blande numai bune de invatat sa schiezi sau de imbunatatit abilitatile. Aflata la o altitudine de 1650 m, statiunea are o clima excelenta, cu ierni blande, si in jur de 120 zile insorite pe timpul sezonului de schi, cu o temperatura medie de 3 grade. Sezonul dureaza pana in Aprilie, influentele Marii Egee spunandu-si cuvantul.

Chepelare. O statiune mai mica, la 222 km de Sofia, aflata la doar 10 km de Pamporovo. Aici veti gasi cea mai lunga partie de schi, o telecabina moderna si cateva teleski-uri. Partiile sunt deschise in general pana in Aprilie, insa depinde si de stratul de zapada. Sport centrul Chepelare ofera partii de schi cu lungime totala 20 km.  Partiile sunt cu diferite grade de dificultate.

Cea mai populara partie este “Mechi Chal” acreditata pentru competitii internationale dar, de asemenea, ofera si conditii excelente pentru schiorii incepatori. Pentru copii exista partii speciale, partii albastre (usoare) si partii verzii (foarte usoare)

Te-ar mai putea interesa si Top 5 plaje din Bulgaria.
Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!