Idei de vacanta
0

Vacanta in Elvetia, idei si ponturi

Chiar daca este o destinatie de vacanta scumpa, Elvetia poate fi totusi o alegere inspirata atunci cand iti doresti sa descoperi frumoasele ei orase sau minunatele statiuni montane. Cele 26 de cantoane (este supranumita si Tara Cantoanelor) si cele 4 limbi nationale (germana, italiana, franceza romansch), fac din Elvetia un exemplu de trai echilibrat si armonios. Recunoscuta in lume pentru ceasuri, sectorul bancar sau ciocolata delicioasa, Elvetia este totusi o tara cu mult mai multe atractii de vizitat.

Orasele ei frumoase sunt pline de cladiri frumoase si strazi cu localnici eleganti (nu chiar oricine isi permite sa traiasca aici), magazine luxoase , dar si foarte multe sedii de mari companii sau institutii europene. Cele mai mari orase sunt Zurich si Geneva, Berna – capitala,, dar si celelate orasele mai mici sunt numai bune de descoperit.In Elvetia puteti merge pentru mai multe tipuri de turism: iarna la schi, daca sunteti pasionati si va permite buznarul (se stie ca sunt printre cele mai exclusiviste statiuni de schi din lume), primavara si vara cand totul este verde si temperatura calduroasa puteti face o vacanta de descoperire a tarii cu masina, peisajele fiind spectaculoase de-a dreptul, sau in tot restul anului intr-un city break (sunt curse regulate cu avionul ) cultural sau de shoping de lux (vezi aici rame de ochelari la reducere).

Transportul in comun in orase este foarte bine pus la punct, si cu siguranta mult mai ieftin decat taxiul (printre cele mai scumpe din lume), asa ca daca vreti sa economisiti bani mergeti pe jos sau cu autobuzul.

Daca nu vreti sa inchiriati masina, este bine sa stiti ca transportul public este foarte bine pus la punct si integrat – trenuri, vapoare, telecabine (utile mai ales daca vreti sa ajungeti pe cele mai inalte varfuri ale Alpilor).

Apa de la fantanile publice, este foarte buna si curata, deci nu irositi banii pe apa imbuteliata de la magazin.

Ca zi cazare, in functie de bugetul alocat puteti alege dintre hoteluri si resorturi de lux, apartamente, pensiuni iar daca sunteti amatori de dormit la inaltime, gasiti si cabane pe varfurile inalte.

Legat de mancare, veti gasi pentru toate gusturile si buzunarele, de la restaurante de lux cu stele Michelin, restaurante normale cu un raport bun pret/calitate/cantitate, cafenele mici si boeme sau nelipsitele lanturi de fast food.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Vacanta in Malta.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!