Life
0

Vacanta de iarna cu masina

Iata ca se apropie si vacanta de iarna, atipica din cauza Covid asa cum a fost si cea de vara. Cum majoritatea tarilor deja impun restrictii si carantina partiala, se pare ca vacanta prin tara ramane singura solutie in acest an.

Din fericire tara noastra ofera multe variante de calatorie si distractie, atat pentru iubitorii de ski, dar si pentru cei care prefera doar sa se odihneasca la vreo pensiune retrasa. Si cum petrecerile de Revelion se pare ca vor fi restranse, vacanta in locuri izolate se pare ca ramane principala optiune.Pleci in vacanta de iarna cu masina? Iata care sunt lucrurile de care trebuie sa tii neaparat cont pentru a avea o vacanta lipsita de griji! Chiar daca nu ai o masina din clasa suv (vezi si ofertele Kadjar) si daca nu iti propui sa ajungi pe varful muntelui, sunt multe locuri frumoase unde poti ajunge cu masina.

Pentru o vacanta cu masina fara griji , pe langa asigurarea cazarii si meselor, trebuie sa acorzi o atentie importanta si pregatirii masinii, astfel nu risti sa ramai cu ea in pana sau mai rau sa nu poti circula in conditii de vreme de iarna.

Anvelope de iarna. Este si obligatoriu prin lege dar si de bun simt sa nu pleci cu masina fara sa fie echipata cu cauciucuri de iarna. Verifica ca anvelopele de iarna sa fie in stare foarte buna, sa nu fie uzate fizic sau moral. Cauciucurile de calitate si in stare bune sunt esentiale pentru sistemul de franare al masini, deci nu face niciun compromis cu ele (vezi intreaga oferta de piese auto). Pentru a fi pregatit total de drumurile inzapezite ai grija sa ai in portbagaj si un rand de lanturi, o lopata, nu se stie cand vei ramane inzapezit.Lichid de racire. Verifica nivelul lichidului antigel din instalatia de racire, astfel iti vei putea proteja motorul in cazul unor temperaturi foarte scazute.

Combustibil. Ai grija sa alimentezi cu combustibil aditivat special pentru iarna, motorul masinii tale iti va multumi pentru asta, usurand astfel atat pornirea cat si protectia pieselor de la motor.

Lichidul de parbriz. Ai grija sa ai lichid de iarna in instalatia de spalare, si de asemenea in portbagaj un recipient de rezerva. Alege lichid de calitate, in felul acesta iti vei proteja si stergatoarele dar si sistemul de pulverizare.

Bateria. Verifica sa ai bateria incarcata, daca este nevoie poti sa o scjimbi ca sa fi sigur ca nu vei ramane cu masina la vreo cabana in varful muntelui.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Sarbatorile de Iarna – traditii si obiceiuri speciale!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!