Idei de vacanta
0

Vacanta de 1 Decembrie

Ziua nationala a Romaniei este pe 1 Decembrie, si prin lege este o zi libera pe care toti angajatorii trebuie sa o respecte (exceptie facand cei care trebuie sa lucreze, insa care apoi beneficiaza de zile libere sau plata dubla a orelor lucrate), motiv numai bun de o mini vacanta prin Romania.

Anul asta ziua de 1 Decembrie pica duminica, deci era oricum liber, insa si asa va puteti organiza un city break in tara, chiar cu plecare de vineri, daca va puteti lua o zi libera de la serviciu.

In majoritatea oraselor mari administratia publica locala organizeaza o parada sau un mini spectacol, in multe din orase ziua nationala coincizand chiar cu deschiderea Pietelor de Craciun. O vacanta frumoasa puteti face insa si daca alegeti o pensiune sau hotel de la munte, majoritatea pregatindu-se cu o oferta speciala de 3 nopti, meniu romanesc traditional si program de distractie.Pe langa oferta hotelurilor, in orase mai gasiti si numeroase oferte particulare, listate in principal pe platformele de inchiriere (Booking, Airbnb), multi proprietari apeland la aceasta forma de investitie (vezi si oferta de vanzare apartamente Cluj, daca te gandesti sa intri in acest busines), sau inchiriindu-si propria locuinta cu ocazia acestor evenimente festive, care atrag ca un magnet turisti romani dar si straini.

Daca iti doresti sa urmaresti pe viu parada militara, Bucurestiul este cel mai indicat loc, pe sub Arcul de Triumf defiland militarii romani alaturi de aliatii nostri, aici fiind si tehnica cea mai noua si diversificata. Din pacate prezenta politicienilor mai intuneca acest moment de sarbatoare, insa in ultimii ani au invatat sa fie o prezenta din ce in ce mai discreta spre bucuria noastra.

Alba Iulia, locul unde s-a proclamat Unirea Tarilor Romane de la 1 Decembrie 1918, organizeaza si ea o parada frumoasa si festivitati, chiar daca nu la fel de spectaculoase ca in capitala, insa incarcate de istorie si spirit romanesc. Pe langa parada puteti vizita si cetatea Alba Carolina, o bijuterie restaurata de curand.

Iasi. Capiala Moldovei imbraca si ea haine de sarbatoare, zona centrala a orasului gazduind festivitatile si targul de Craciun. Iasiul este un oras frumos, cu centrul refacut, care va va incanta cu siguranta.

Cluj. Oras dinamic si cu o dezvoltare spectaculoasa in ultimii ani (vezi numai pret apartamente Cluj Napoca), datorata in principal firmelor IT dar si a numeroaselor evenimente pe care le organizeaza (sa amintim doar Untold, festival recunoscut international), Clujul este locul ideal unde sa iti petreci ziua de 1 Decembrie, daca genul pasionat de a descoperi orase frumoase, cu un vibe tineresc si modern.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!