Idei de vacanta
0

Unde sa mergi in vacanta de primavara

Initial vroiam sa fie un articol dedicat celor care au copii si nu stiu unde sa mearga cu ei in vacanta de primavara, apoi ne-am gandit ca totusi ideile acestea pot fi puse in practica si de cei care nu au copii, sau au copii mari care merg cu prietenii in vacante 🙂Anul acesta din cauza pandemiei de Covid 19 cam suntem nevoiti sa alegem o destinatie interna, putine sunt destinatiile externe unde putem calatorii fara restrictii (carantina la intoarcere/necesitate vaccin/teste), dar cum lucrurile se pot schimba de la o saptamana la alta, ar fi indicat sa nu riscam.

Totusi Romania este o tara frumoasa, cu multe locuri de vizitat, asa ca putem sa ne petrecem o saptamana de vacanta la inceput de primavara.

Majoritatea hotelurilor sunt deschise, iar daca sunteti cazati la ele aveti acces si la restaurant, asa ca partea de cazare se va rezolva usor. Pentru cei care calatoresc cu copii si au alte nevoi de spatiu si autogospodarire, exista si varianta de cazare folosind platformele Booking si Airbnb (asa veti putea inchiria un apartament unde sa gasiti si storcator de fructe sau prajitor de paine pentru micul dejun al celor mici).

Idei de petrecere a vacantei de primavara in Romania

Discover the City

Este momentul ideal sa descoperim si orasele din Romania in care poate nu am ajuns niciodata. Muzeele sunt deschise, cazare se gaseste, in aprilie se poate servi masa la terasa (sau comanda acasa), asa ca nu mai aveti nicio scuza sa nu porniti intr-o vacanta de tip cultural. Bucurestiul, Timisoara, Iasiul, Clujul, Brasovul, Sibiul, Oradea, Alba Iulia, sunt doar cateva dintre orasele mari pe care le puteti descoperi intr-un tur al oraselor romanesti. Copii vor fi mai mult decat incantati sa viziteze si sa descopere istoria si orasele tarii lor.Turul cetatilor si castelelor

O alta idee de vacanta este sa vizitati castelele si cetatile din anumite regiuni. Cetatea Fagaras-ului, Rasnov, Castelul Bran, Castelul Peles, Castelul Corvinilor, Cetatea Sighisoara, Castelul Corvinilor, Castelul Cantacuzino,Cetatea Neamt, Cetatea Alba Iulia sunt doar cateva idei pe care le puteti pune in practica. Povestile si istoria acestor locuri ii vor fascina atat pe copii dar si pe adulti. Faceti-va un traseu cat mai complet cu destinatii istorice si cu povestile care le inconjoara si veti avea parte de o vacanta minunata.

S-ar putea sa iti placa sa citesti si despre Cele mai frumoase castele din Europa!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!