Destinatii
0

Cele mai frumoase castele din Europa

Chiar daca poate parea ca nu este cel mai potrivit articol in vreme de pandemie Covid 19 cand restrictiile de calatorie sunt aspre ca si teama de vacante a oamenilor, acest articol poate fi o sursa de inspiratie pentru zilele cand reintram in normalitate, iar pana atunci unul din obiectivele de vacanta la care putem visa. Oricum perioada optima in care puteti vizita aceste castele este primavara-toamna, numai bine sa va faceti planul de calatorie, sa schitati traseul, sa cautati locatii de cazare (neaparat cu anulare gratuita) chiar si reducerile la articole de vacanta (vezi si oferta pentru rucsac barbati).Un circuit prin Europa in care sa includeti si vizitarea catorva din minunatiile de mai jos poate fi modalitatea perfecta de a va reface dupa tot stresul indus de pandemie si de masurile de carantina. Chiar daca vom folosi in continuare masca si distantarea sociala, important este sa calatorim, sa adunam experiente ca in zilele normale.

Fara sa avem pretentia ca topul este complet, iata mai jos cele mai frumoase castele din Europa.

Castelul Neuschwanstein, Germania. Unul dintre cele mai populare castele din lume, cu peste 1.5 milioane de vizitatori anual, si probabil cel mai usor de recunoscut datorita prezentei sale in genericul filmelor produse de Disney.Palatul Pena, Sintra, Portugalia. Aflat aproape de capitala Lisabona, pe varful dealului din Sintra, acest palat a apartinut regelui Ferdinand al II-lea, si este inconjurat de gradini luxuriante unde veti gasi peste 500 de specii de copaci din toate colturile lumii. Aveti grija sa aveti incaltaminte comoda (vezi si oferta ghete puma barbati), cu siguranta veti petrece o zi explorand intreaga zona.

Alcazar, Segovia, Spania. Unul dintre cele mai cunoscute castele din Spania, Alcazar se afla situat in centrul vechi al Segoviei. Asemanator cu prova unui vapor a fost pe rand palat regal inchisoare sau colegiu militar. A fost chiar si sursa de inspiratie pentru castelul Cenusaresei din filmele Disney.

Castelul Windsor, Anglia. Resedinta reginei Marii Britanii, acest castel este cel mai vechi si mai mare din lume, cei peste 1000 ani de existenta facandu- l sa fie nelipsit de pe lista tuturor pasionatilor de calatorii.

Château de Chambord, Franta. Imaginat de marele Leonardo da Vinci acest castel a fost comandat de regele Francisc I si este una dintre cele mai frumoase capodopere renascentiste din Franta.

Castelul Bran, Romania. Dupa unele legende castelul lui Dracula, cu siguranta este cel mai cunoscut castel din tara noastra, atat de catre romani dar mai ales de catre straini, filmul lui Briam Stoker facandu-l celebru peste tot in lume.

S-ar putea sa iti placa sa citesti si despre Vacanta cu copii la munte in zona Brasov!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!