Life
0

Turismul medical in Romania

Nu este un secret pentru nimeni ca sistemul medical public din Romania este de slaba calitate, invechit si nemodernizat, insa in ultimii ani odata cu cresterea veniturilor, au luat amploare si clinicile private, unde serviciile oferite sunt la standarde ridicate, asemanatoare celor din occident, insa la preturi mult mai accesibile.

Daca pana acum noi plecam in afara la tratament, pentru unele specializari au inceput sa vina si multi straini in Romania, atrasi de calitatea actului medical si costurile scazute, dar gandind ca in timp ce se trateaza pot sa si descopere o tara frumoasa, cu multe locuri interesante ce merita descoperite. Cifrele companiilor de turism vorbesc de un procent de 15-20% din banii lasati in Romania de straini, ca fiind ai celor ce vin pentru tratamente medicale.Practic cu costul unui tratament medical intr-o tara ca Germania, la noi beneficiezi de acelasi conditii medicale, iti platesti si biletul de avion si cazarea. Cu alte cuvinte te tratezi dar te si distrezi. Nu avem inca anvergura pe care o are turismul medical din Turcia, insa avem potential si ne putem dezvolta foarte bine.Daca in 2017 au ajuns in Romania in jur de 10 000 de turisti medicali, in 2017 au fost de 5 ori mai multi, ajungand la 50 000 de persoane., iar in 2018 numarul a fost si mai mare.Au aparut deja cateva firme care se ocupa cu turismul medical all inclusive: avion, cazare, tansferuri, rezervari la clinici, traducere documente, servicii de entertainment si vacante scurte in tara.

Majoritatea celor care vin sa se trateze la noi in tara vin pentru servicii stomatologice sau chirurgie estetica. Se stie ca in vest serviciile stomatologice nu sunt acoperite de asigurari si sunt foarte scumpe, ajungand chiar de trei ori mai mult, in special cele complexe gen implant sau de chirurgie. Antreprenorii romani s-au adaptat rapid, construind clinici de 5 stele, in care strainii sa beneficieze de cele mai bune servicii.

Pe langa serviciile stomatologice cautate sunt si cele de chirurgie estetica (implanturi sau reparatorii), bariatrica, fertilizare in vitro, ortopedie si oftamologie.

Exista chiar si o Asociatie Romana de Turism Medical, din care fac parte peste 130 de clinici si spitale private.

De serviciile acestea de lux beneficiaza insa si pacientii romani, care aleg sa se trateze in tara si sa nu mai plece afara pentru orice tip de interventie.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Top 7 tari din Europa ca destinatii de vacanta!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!