Life
0

Sfaturi pentru a invata limba germana mai repede, pentru incepatori

Limba germana este o limba din ce in ce mai cautata, exista multe oportunitati de locuri de munca bine platite care necesita cunoasterea acesteia. Daca esti interesat sa studiezi limba germana si esti la inceput de drum poate fi destul de dificil. Mai ales, cand te uiti la filme sau asculti muzica in limba germana si auzi pronuntia care pare extrem de complicata, intreg procesul este aparent demoralizant. Insa nu trebuie sa te lasi descurajat, limba germana este la fel de greu de invatat cum este orice alta limba care trebuie invatata de la zero.

Dar,pentru a face procesul mai rapid si studierea limbii mai eficienta, cel mai bun prim pas este inscrierea la un curs de germana incepatori. Cu ajutorul unor profesori bine instruiti vei avea parte de tot suportul de care ai nevoie.

Inplus, daca profesorii folosesc metode interactive si distractive, intreg procesul poate sa fie chiar o placere. Daca esti deja inscris la cursuri si vrei sa iti exersezi mai mult cunostintele in limba germana, in cele ce urmeaza am propus cateva metode care te vor ajuta sa iti simplifici si accelerezi procesul.

Creaza o lista cu cele mai frecvente cuvinte din limba germana

Un prim pas care te poate ajuta sa te familiarizezi cu limba germana este sa realizezi o lista cu cele mai uzuale cuvinte din limba germana. Poti sa selectezi 200 din cele mai frecvent folosite cuvinte pe care sa te concentrezi una doua saptamani, apoi urmatoarele 200. In momentul in care ajungi la 1000, poti sa fii sigur ca deja stii 80% din cele mai utilizate cuvinte din germana in limbajul scris. La un simplu search pe Google, gasesti o serie de liste care te vor ajuta sa ai un inceput bun.

Exerseaza cat de mult poti

Incearca sa folosesti limba in cat mai multe ocazii. Limba se invata cel mai bine vorbind-o cat mai mult. Este nevoie de practica, repetarea expresiilor cel mai des folosite, fredonarea unor melodii in limba germana, orice care te ajuta sa internalizezi mai rapid si simplu regulile si constructia unor fraze. Abilitatile de comunicare se dezvolta prin exercitiu continuu.

Invata prefixele si dubleaza numarul cuvintelor cunoscute

Cunoasterea prefixelor germane te va ajuta sa descoperi noi verbe. Din cuvintele pe care deja le-ai invatat adauga prefixele aferente sau elimina-le pe cele existente si vei putea invata cuvinte noi. Mai mult limba germana este cunoscuta pentru calitatea de a avea cuvinte compuse prin alipirea altor cuvinte. Este mai simplu sa inveti alte cuvinte cand deja le stii pe cele mai importante.Retine verbele modale

Unul din cele mai grele si complexe lucruri in limba germana este numarul de declinari si conjugari. La fel ca in limba romana verbele isi schimba forma in functie de timp, caz,persoana. Invata verbele modale care te ajuta sa exprimi exact ceea ce vrei: a putea, a vrea, ar trebui, se poate, a dori.

Aceste verbe sunt folosite intr-o propozitie si se aseaza in pozitia de verb, iar verbul propozitiei se transforma in infinitiv si este asezat la sfarsitul propozitiei. In asa fel,veti putea folosi verbe a caror conjugare nu o sti alaturi de cele modale. Tot ceea ce trebuie sa cunoasteti este forma la infinitiv. Pentru a-ti dezvolta cunostintele si a dobandi capacitatea de a te exprima in limba germana, acceseaza serviciile centrului de limba germana Iqwelt.

Te-ar putea interesa sa citesti si 9 Obiective turistice in Budapesta. Cazare ieftina si multe locuri de vizitat!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!