Destinatii
0

Stockholm, Venetia nordului

Capitala Suediei, Stockholm este un oras superb si fascinant asezat pe malul Marii Baltice, pe care il poti vizita la preturi rezonabile. Orasul este construit pe 14 insule conectate intre ele prin poduri si drumuri, si din aceasta cauza este supranumit si Venetia nordului.

obiective turistice Stockholm
Poti incepe o vizita la Stockholm cu centrul orasului, Gamla Stan, unde te poti plimba si gasi cafenele, magazine, restaurante si Palatul Regal, casa familiei regale suedeze. O experienta grozava este schimbarea garzii la palat, asa ca incearca sa o vezi daca vizitezi orasul.

Gamla Stan, obiective turistice Stockholm
Primaria orasului este una dintre cele mai frumoasa cladiri de primarie din lume. Cladirea gazduieste birouri, sali de conferinta si de ceremonii, si restaurantul de lux Stadshuskällaren. Aici se tine si banchetul pentru decernarea premiilor Nobel.

primaria Stockholm, obiective turistice Stockholm
Orasul are foare multe muzee care merita vizitate: Muzeul Vasa, Skansen, Muzeul de Istorie, Muzeul National si muzeul dedicat istoricei trupe suedeze Abba.

Muzeul Vasa, obiective turistice StockholmMuzeul Abba, obiective turistice Stockholm
Pe insula Djurgarden se gaseste celebrul parc de distractii Tivoli Grona Lund.

Tivoli Grona Lund, obiective turistice Stockholm
In oras se petrec intotdeauna o multime de evenimente, asa ca sederea ta aici nu poate fi decat placuta. Districtele Slussen, Södermalm and Östermalm sunt cele mai active si aici poti gasi multe baruri si cafenele la moda.
Daca esti un impatimit al sportului, Stockholm are ce sa iti ofere. Inchiriaza un caiac si vasleste in jurul insulelor sau mergi la un meci de bandy – hockey pe un teren de fotbal.

Tu ce iti doresti sa faci cel mai mult in Stockholm?

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!