Life
0

Intretinerea masinii pe timp de iarna

Pasionat sau nu de masini, tipicar sau mai delasator, orice proprietar de masina trebuie sa stie ca iarna automobilul are nevoie de o ingrijire speciala, astfel incat vremea rea sa nu il afecteze pe termen lung sau scurt, si sa se conserve mai bine.

Daca nu aveti garaj unde sa parcati masina (situatia ideala pentru orice proprietar ), atunci este bine sa tineti cont de recomandarile de mai jos. O masina intretinuta necesita mai putine vizite la service, deci mai putine cheltuilei si implicit un proprietar mai fericit.

Intretinerea masinii pe timp de iarna



  1. Anvelopele de iarna. Pe langa faptul ca esti obligat prin lege ca de la 01 noiembrie sa ai anvelope de iarna (altfel risti amenzi mari sau in caz de accident sa nu fi despagubit de polita RCA), acestea iti permit sa circuli in siguranta pe drumurile publice, chiar daca nu intotdeauna autoritatile isi fac datoria si le curata de zapada. Nu face niciun rabat la calitatea acestora, pot fi esentiale in situatii critice (polei, zapada, gheata).
  2. Bateria incarcata.Ce poate fi mai neplacut decat sa incerci sa pleci de dimineata, si sa vezi ca masina nu porneste, ca bateria este moarta. Chiar daca nu mai sunt temeperaturile geroase de pe vremuri, este bine sa verifici nivelul de incarcare al bateriei astfel incat sa te poti baza pe ea mereu.
  3. Spalare regulata. Se stie ca in Romania dezapezirea se face cu sare si nisip, substante care afecteaza serios caroseria, predispunand la ruginire sau la mici zgarieturi (salvate cu un polish auto), deci este bine sa treceti mai des pe la spalatorie.
  4. Ulei de motor. Ai grija sa ai un ulei cu o vascozitate mai mica, astfel incat acesta sa nu se ingroase (datorita frigului) si sa circule mai usor prin motor.
  5. Lichid de parbriz. Obligatoriu sa ai de iarna, cu punct de inghet cat mai scazut, de preferat si de o calitate mai buna, astfel iti protejezi si lamelele stergatoarelor si duzele.
  6. Lanturi pentru roti. Daca stii ca mergi prin zone cu multa zapada este bine sa ai in masina lanturi pentru roti, la fel si o lopata cu care sa dai zapada daca ramai inzapezit, eventual un saculet de nisip pe care sa il pui sub roti pentru aderenta.
  7. Spray pentru gheata. Daca vrei sa scapi de datul ghetii cu racleta dimineata, foloseste un spray special anti inghet, atat pentru parbriz cat si pentru incuietori.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cum cumperi o masina second hand!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!