Life
0

Cum cumperi o masina second hand

Sa cumperi o masina second hand poate fi atat o decizie inteleapta – nu cheltui banii pe un bun nou care se devalorizeaza foarte repede, ai acces la o masina de calitate la un pret rezonabil, dar poate fi si o alegere gresita daca nu stii cum sa o analizezi, riscand astfel sa fi victima samsarilor de masini care aduc masini cu multi km sau accidente din afara, le repara/dau kilometrajul inapoi si le vand apoi ca bune.

Nu cadea in capcana „masina apartinut unei batranici din Germania care a mers cu ea doar la piata”, si analizeaza cu atentie ce vrei sa cumperi. Sunt banii tai si meriti sa cumperi ceva de calitate la un pret corect.

Se stie ca cele mai multe masini sunt aduse din Germania ( conduc in top marcile Volskwagen si Opel) apoi cele din Belgia sau Franta, insa nu intotdeauna masinile aduse sunt ok, de aceea este bine sa le analizati cu atentie.Sfaturi utile despre cum sa cumperi o masina second hand

Verifica valoarea de piata a masinii. Vezi care este pretul mediu pentru masina pe care vrei sa o cumperi, sunt unele site-uri care te ajuta sa vezi cat face, apoi cauti masini apropiate de acest pret.

Inspectie detaliata. Inspecteaza cu atentie masina, fiecare element al ei, apoi mergi la un service in care ai incredere sa ii faca o constatare. Multe din defectele grave (motor, sasiu, cutie viteze, transmisie..) nu sunt vizibile cu ochiul liber, iar cei care vand masini cu probleme investesc in exteriorul lor (polish, tapiterie curata, cromatica) astfel incat tu sa fi incantat de ea. Nu te lasa amagit si mergi sa ii faci o inspectie amanuntita.

Fa un test drive. Iesi la un test drive atat in oras cat si afara, verifica sistemul de sunet, climatizarea, tinuta pe drum, fii atent la eventuale batai si troncanituri la motor sau transmisie, vezi si care este consumul real.

Verifica istoricul masinii. Cere de la reprezentanta istoricul masinii, revizile daca sunt la zi si la ce km (asa verifici si km daca este real) au fost facute, si mai ales reparatii, in felul acesta vezi daca a fost implicata intr-un accident mai serios.

Anul si kilometrajul. Cauta un raport corect intre anul masinii si numarul de km, in general cumpara o masina pana in 5 ani si pana in 150 000 km. S-au depreciat suficientca valoare, dar inca merg foarte bine si nu sunt uzate moral.

Alege intelept si te poti bucura de o achizitie reusita!

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 5 Idei de City Break in Romania!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!