Destinatii
0

Destinatii turistice in Shanghai

Shanghai este cel mai mare si mai bogat oras din China si un important centru comercial din Asia. Daca planuiesti sa vizitezi Perla Orientului sau Parisul Estului, dupa cum mai este numit, e bine sa ai dinainte un plan cu ce vrei sa vezi, deoarece atractiile sunt multe si diverse. Nu-ti uita aparatul foto acasa, caci vei avea de facut o multime de poze frumoase, orasul este superb, cu cladiri moderne foarte inalte. Este un oras ce se descopera la pas, plimbandu-te pe strazile lui si imortalizand-ule in minunate fotografii.

Orasul poate fi vizitat in orice luna a anului, si aveti nevoie de viza ce se poate obtine de la ambasada Chinei, si de un pasaport valabil 6 luni. Orasul dispune de peste 1000 linii de transport plus cea mai mare retea de metrou din lume (425 km) si tren de mare viteza Maglev (magnetic levitation) cu 430 km/h, care in prezent face legatura intre Aeroportul International Pudong si gara Long Yang in doar 8 minute pentru o distanta de 30 km.

Noi iti recomandam 5 destinatii turistice pe care nu trebuie sa le ratezi:

  1. Gradina Yuyuan este o gradina tipic chinezeasca, un monument istoric ce dateaza din secolul al XVI-lea, perioada Dinastiei Ming. Gradina se afla langa PiataYuyuan, unde poti vedea frumoasa cladire a Pavilionului Ceaiului (Huxin TingChasi).
  2. Strada Nanjing este cea mai populara strada de cumparaturi din China, un simbol important modern in aceasta tara orientala. Daca mergi de-a lungul strazii, vei gasi mai mult de 600 de magazine.
  3. Zona portuara Bund. Viata orasului este concentrata in jurul raului Huangpu, iar o vizita in zona Bund, pe malul de vest al raului, este obligatorie. In aceasta zona se gasesc cladiri din perioada coloniala, cand Shanghai era un port liber britanic. De aici poti admira si privelistea districtului financiar Pudong, cu cei mai inalti si moderni zgarie-nori din oras.
  4. Huangpu. Bucura-te de o plimbare cu barca traditionala pe raul Huangpu, de unde poti admira orasul cum se cuvine.
  5. Viziteaza Turnul Oriental Pearl TV, una dintre cladirile-simbol al districtului financiar. In varful turnului se afla un restaurant care se roteste, care iti permite sa te bucuri de cele mai frumoase privelisti ale orasului, in timp ce savurezi o masa delicioasa. Scoate smartphone si fa-ti un selfie din unul dintre cele mai spectaculoase locuri din lume.

Shanghai este un oras tumultos ce se reinventeaza mereu, un oras ce pare ca nu doarme niciodata.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre 5 Idei de City Break in orase mici din Europa!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!