Idei de vacanta
0

Destinatii de toamna

Unde calatoresti cand vine toamna? La urma urmei, daca mergi in vacanta vara, este destul de previzibil ca vei merge la plaja sau undeva unde sa te bucuri de soare si sa te relaxezi. Daca alegi insa sa calatoresti toamna, noi am facut o lista cu destinatii din care poti s-o alegi pe cea care te intereseaza.

Sunt orasele micute, insa de o frumusete aparte, numai bune de descoperit intr-o vacanta de toamna, cu o clima prietenoasa, destinatii perfecte sa te relaxezi dupa agitatia verii.

Pot fi vizitate intr-o vacanta de sine statatoare, dar cel mai bine se preteaza unui circuit, in care sa explorati si zonele inconjuratoare.

Swansea, in Tara Galilor, este un oras de un sarm deosebit cu iesire la golful Dublin, asezat in Peninsula Gower. Orasul iese in evidenta toamna prin festivalul dedicat marelui poet nascut aici, Dylan Thomas, festival ce are loc intre 27 octombrie si 9 noiembrie. Viziteaza Muzeul Swansea, definit de poet ca „muzeul ce ar trebui pastrat intr-un muzeu” si cabanele de vacanta din peninsula Gower, unde poti experimenta modul de viata si traditiile galezilor. Nu uita sa iti pui in valiza si cateva hanorace, vremea poate fi rece si ploioasa uneori.
Moulay Bousselham, in Maroc este un sat de pescari, cu plaje mari si pustii aproate tot timpul anului, oameni prietenosi si restaurante specializate in peste. Cel mai bun moment de vizitat este toamna, cand ai valurile doar pentru tine ca sa faci surf, si poti vedea atractiile orasului, precum altarul lui Moulay Bousselham, fara aglomeratia de vara.

Safranbolu este un oras bine conservat din Turcia Otomana. Trebuie neaparat sa te plimbi in zona Çarşı unde poti face cumparaturi de cele mai diverse. Toate casele din oras sunt autentice din perioada otomana si tot mai multe sunt salvate de la deteriorare in fiecare an.

Jaen este cea una dintre cele mai atragatoare parti ale Andaluziei spaniole, desi mai rurala si subapreciata. Putii calatori se opresc la Jaen, dar cei care o fac recunosc imediat valoarea orasului. Nu rata Catedrala orasului, construita in secolele XVI-XVII si minunatul Palacio de Villardompardo. Daca esti amator de trotinete, orasul este perfect pentru plimbare.Ljubljana, in Slovenia, este ideal de descoperit intr-un weekend de toamna. Orasul este mic, incoronat de un castel frumos pe un deal. Viziteaza Centrul Vechi, stai la o terasa in Kavarna Tromostovje si asiguar-te ca esti in oras intre 5 si 15 octombrie la Orasul Femeilor, un eveniment dedicat exprimarii artistice feminine.

Citeste mai multe despre LjubljanaTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!