Destinatii
0

Obiective turistice in Ljubljana, capitala Sloveniei

Capitala Sloveniei, Ljubljana, este supradenumita urmatoarea Praga, si are avantajul de a nu fi asaltata de turisti. In plus, este si destul de ieftina, asadar daca vrei un city break intr-o capitala europeana pe care nu ai descoperit-o inca, noi iti recomandam Ljubljana. Cladirile baroc, bisericile superbe, stradutele pietruite si parcurile sunt motive suficiente ca sa vizitezi acest oras.

Ljubljana este situata in centrul Sloveniei, intre Alpi si Karst, la 140 de km de Zagreb, 250 km de Venetia si 400 km de Budapesta. Sunt cam 1300 de km intre Bucuresti si capitala Sloveniei. Poti face o calatorie de 7 zile cu masina, alocand 3 zile pentru Budapesta ( este in drumul spre Ljubljana)  si inca 3 zile pentru a vizita acest interesant oras sloven! Inca nu exista zbor direct din nici un oras din Romania catre capitala Sloveniei, asa ca un drum de 13 ore cu masina din Bucuresti, facand practic un circuit in tarile central-europene, este cea mai buna idee pentru o vacanta inedita.

Vezi aici ce poti sa vizitezi in Budapesta, daca alegi sa faci excursia recomandata de noi.Cele mai importante obiective turistice din Ljubljana:

Muzeul National din Ljubljana se afla in Rudolfinum. Considerat foarte important de vizitat, muzeul adaposteste statui si artifecte de diverse marimi si morminte romane.

Castelul Ljubljana este un obiectib important. De-a lungul timpului, acesta a fost folosit ca rezidenta regala sau ca centru militar.

Podul Dragon simbolizeaza istoria, frumusetea si stilul arhitectural ale capitalei. Acesta este primul pod din lume construit cu beton armat.

Biserica Sf. Nicolae poate fi recunoascuta datorita turnurilor sale gemene si domului colorai in verde. Construita in 1707, biserica este dedicata sfantului pescarilor.

Gradina Zoologica din Ljubljana este un loc de vazut, mai ales daca mergi cu copiii.Piata centrala  din Ljubljana este recomandata pentru vizitatori, pentru ca acestia sa surprinda cum se cuvine atmosfera orasului. In zona poti cumpara cam toto ce ti-ai putea dori, de al alimente la produse traditionale, la arta locala.

Parcul Tivoli este cel mai mare parc din Ljubljana. Aici se gasesc locuri de joaca, fantani, lacuri, expozitii, vile si facilitati pentru practicareade diverse sporturi.

Pentru cele mai bune oferte de cazare cauta pe Booking.com:Booking.com

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!