Life
0

Cum sa iti protejezi casa de hoti

Cred ca fiecare dintre noi s-a gandit cel putin odata ca ar putea fi victima hotilor de locuinte, unul dintre cele mai urate lucruri care ni se pot intampla, deoarece pe langa furtul obiectelor de valoare, mai este si componenta emotionala, frica de a nu e te simti in siguranta la tine in casa.

Indiferent daca ai fost victima unui astfel de incident si vrei sa eviti sa ti se mai intample, sau esti doar prevazator si doresti sa fi cat mai bine protejat, iti recomandam cateva masuri de siguranta, care chiar daca nu te protejeaza 100%, cresc sansele de descurajare a hotilor sa te praduiasca.Indiferent daca aveti contract sau nu cu o firma de paza, sfaturile de mai jos merita puse in practica.

Camere cu termoviziune. Perfecte pentru protectia casei atat pe timp de noapte cat si pe timp de zi, aceste camere pot fi instalate atat in interior cat si in exterior. Costul lor putin mai ridicat este insa justificat mai ales daca aveti o locuinta cu lucruri de valoare, care poate tenta hotii sa vina.

Rulouri la geam si terasa. Instalati rulori la geamuri, pe care sa le lasati jos atunci cand plecati de acasa. Pe langa protectie va ajuta si la pastrarea temperaturii constante in casa. Chiar daca par fragile, un hot face galagie ca sa le rupa, lucru pe care cu siguranta nu il doreste.

Daca aveti masina puteti incerca cu o mini camera auto, care pe langa protectie va poate ajuta si in trafic sa surprindeti diverse incidente.

Sistem de iluminat cu autodetectie. Eficient pe timp de noapte, acesta este foarte bun pentru cei care locuiesc la curte, insa si in interior poate fi montat. Niciun hot care actioneaza noaptea nu ar vrea sa fie iluminat brusc.

Nu pastrati bani si obiecte de valoare in casa. Acesta este mai mult un element de preventie, insa daca totusi este nevoie sa aveti valori in casa montati un seif rezistent si bine ascuns.Incuietori de inalta siguranta. Nu va zgarciti atunci cand achizitionati usa de la intrare. Alegeti-le pe cele mai sigura, si cu multe masuri de protectie. Usa trebuie sa fie dintr-un material super rezistent, puteti utiliza chiar si un lant pe interior pentru a limita deschiderea usii.

Nu permiteti accesul in casa al persoanelor necunoscute. Verificati identitatea celor care patrund in casa pentru a presta diverse servicii. Daca aveti dubii sunati la firma si verificati-le identitatea.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Reamenajarea locuintei, idei practice si sfaturi utile!

Nu publicati pe retelele de socializare informatii care ii pot face pe raufacatori sa stie ca sunteti plecati, sau poze cu obiecte din casa.

Nu uitati insa ca paza buna trece primejdia rea!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!