Life
0

Cum sa iti construiesti o casa, sfaturi si idei utile

Te-ai decis sa te muti la casa? O alegere excelenta, mai ales acum in vreme de pandemie cand nu se stie cand apar noi restrictii de iesit afara, iar o curte proprie face minuni. Daca ai si copii cu atat mai mult se vor putea bucura de aer curat si de joaca la soare, in siguranta si usor de supravegheat.



Ai de ales insa intre a-ti cumpara una gata construita, sau de a-ti construi tu una in regie proprie. Daca nu ai timp de urmarit constructia si de alergat dupa autorizatii, sau vrei sa te muti imediat, atunci probabil cea mai buna solutie este sa iei o casa gata construita.

Daca insa ai timp sa supraveghezi, iti doresti sa ai o casa conform dorintelor tale, cu specificatiile tehnice dorite (vezi si oferta de pompe submersibile )si sa faci o economie, atunci poti sa o faci in regie proprie. Mai jos vei gasi o lista cu cateva lucruri de care sa tii cont inainte de a te apuca de construit.

Sfaturi pentru constructia unei case

Terenul pe care construiesti. Asigura-te ca ai actele de cumparare in regula, fa un studiu geotehnic pentru a vedea ce poti construi pe acel teren, cauta sa fie racordat la utilitati si la infrastructura zonei, de preferat sa fie intr-o zona rezidentiala cu alte case similare cu a ta (in felul acesta iti selectezi si vecinii pe care sa ii ai).

Autorizatia de construire. Este actul care iti permite sa te apuci de constructia mult visata. Pentru a obtine aceasta autorizatie (dureaza in functie de autoritatile publice din localitatea unde vei face proiectul) vei avea nevoie de Certificatul de urbanism, Proiectul tehnic al constructiei si Avize si acorduri de amplasament.

Izolatia de buna calitate. Nu face economii la izolatia casei, o izolatie foarte buna iti va spori confortul casei si iti va aduce si facturi mai mici. Alege ferestre de cea mai buna calitate, incalzirea poate fi facuta prin pardoseala (vezi aici si oferta la gresie exterior romstal), ai grija la ventilarea corecta a cladirii.

Acoperisul bun. Si aici trebuie sa alegi cea mai buna solutie, nu cred ca iti doresti sa te trezesti ca iti ploua in casa. Instaleaza sisteme de degrivare a acoperisului, burlanelor si jgheaburilor care sa permita circulatia apei indiferent de vreme.

Planificarea corecta a spatiului. Gandeste pe termen lung atunci cand iti planifici numarul de camere. Poate vor aparea copii, poate vei avea nevoie de un birou, sau cu tine vor locuii si parintii.

Securitatea casei. Gard inalt si solid, poarta sigura, sistem de monitorizare sunt de ajutor pentru o siguranta cat mai buna. La interior alarma de incendiu sau detectorul de gaze sunt mai mult decat necesare.



Te-ar putea interesa sa citesti si despre Proiecte de design interior pentru case moderne!



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!