Destinatii
0

5 Idei de City Break in Romania

Panorama Bucuresti

Calatoriile cu avionul sunt din ce in ce mai accesibile, orasele din Europa sunt tentante si parca ai bifa capitala dupa capitala. Totusi, avem si in Romania orase in plina dezvoltare care sunt o revelatie pentru foarte multi romani. Merita sa oferim atentie si oraselor din Romania care au ce oferi atat din punct de vedere al obiectivelor turistice, cat si ca activitati distractive si culturale.

Spre deosebire de calatoriile cu avionul, cand mergi in tara cu masina poti lua in bagat tot ce iti trebuie, de la laptop si 5 perechi de pantofi, pana la fierul de calcat de voiaj.

Am facut pentru voi un Top 5 orase din Romania unde merita sa faci un city break!

City Break la Bucuresti

In primul rand Bucuresti este capitala Romaniei, cel mai dezvoltat oras, cu cele mai multe muzee, teatre, parcuri, monumente istorice si evenimente de orice fel. Gasiti aici Top 5 obiective turistince in Bucuresti si Cum sa te distrezi in Bucuresti in aer liber.

City Break la Brasov

Situat in centrul tarii, Brasovul este usor accesibil si are foarte multe de oferi. Pe langa pozitionarea la poalele muntelui, orașul găzduiește cea mai mare biserică gotică din sud-estul Europei, Biserica Neagră, un obiectiv turistic pe care nu-l poți rata, fiindcă este o reminiscență a istoriei medievale agitate caracteristică Brașovului.

Apropierea de Munții Carpați transformă orașul Brașov în destinația ideală pentru mersul la schi sau drumeții în aer liber. Din centrul orașului, ai o vedere excelentă spre masivul Tâmpa, care veghează protector asupra locuitorilor.

City Break la Iasi

Cel mai semnificativ oraș din zona Moldovei, Iașul abundă în obiective turistice impresionante. Ia-o la pas pe pietonalul Ștefan cel Mare, înspre Palatul Culturii, un simbol al orașului care servește drept un fundal uimitor pentru fotografiile pe care le vei publica pe rețelele sociale. Această clădire impunătoare îmbină cu succes stilul romantic, neogotic și neobaroc, găzduind sediul central al Complexului Muzeal Național „Moldova”.

In Iasi este si o Gradina Botanica, una dintre cele mai mari si impresionante din tara.

City Break la Cluj

Modern si atractiv deopotriva, orasul Cluj Napoca le ofera turistilor o atmosfera joviala, tinereasca si pozitiva. Vizitarea orasului poate incepe cu Piata Avram Iancu, o zona in care sunt situate Teatrul National si Catedrala Ortodoxa. Poate continua cu Piata Unirii, in care se afla Palatul Banffy. In apropiere de Piata Unirii se afla Catedrala Sf Mihail, Casa Matia si Gradina Botanica Aleaxandru Borza. De pe lista cu atractii si obiective turistice nu ar trebui sa lipseasca nici Cetatuia sau Piata Muzeului.

Aici are loc si faimosul festival Untold, care a pus pe harta europeana orasul Cluj.

City Break la Constanta

Situat în sud-estul României, Constanța este a treia zonă metropolitană din țară, un oraș amplasat fix la malul Mării Negre, care abundă de plaje și activități turistice deosebite pentru toți cei care iubesc marea.

La fel ca Brașovul, Constanța este unul dintre cele mai vizitate orașe din România, în special vara. Totusi, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța îți oferă acces la Delfinariu, Planetariu, Observatorul Astronomic și Microrezervație, și îți garantăm că vei pleca de acolo fascinat de speciile de animale și plante pe care le vei observa, indiferent de anotimp.

Asadar, merita si Romania sa primeasca atentia cuvenita in materie de turism si activitati distractive. In plus, un city break in tara este mai economic! Poti face ceva economii in timp ce te relaxezi, iar de banii ramasi sa iti iei un fier de calcat vertical, daca ai nevoie!


Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!