Life
0

Cu masina in vacanta?

Esti genul de persoana careia ii place sa mearga in vacanta cu masina persoanala? Apreciezi mai mai putin confortul dat de o calatorie cu avionul (atat ca durata mai mica, cat si ca lipsa a efortului de a conduce, riscuri mai mici si lipsa incidentelor neprevazute) dar mai mult libertatea pe care ti-o da masina personala? Este foarte bine, insa trebuie sa stii ca orice vacanta cu masina reusita, presupune o pregatire a automobilului, astfel incat probabilitatea unor defectiuni su incidente neplacutesa fie cat mai mica.Pe langa avantajul de a-ti face cum vrei traseul, vacanta cu masina persoanala poate fi si mai ieftina, daca ai o familie numeroasa (si conduci o Skoda, clasica masina de familie) sau daca ai o masina electrica cum ar fi Nissan LEAF,( care are o autonomie ok), sau ca poti merge in destinatii mai putin cunoscute, unde nu prea ai cum sa ajungi altfel.

Daca stii ca drumul este lung, ar fi ideal sa mergeti macar 2 soferi, in felul acesta conducand alternativ drumul nu va fi atat de obositor, asta indiferent daca circulati pe drumuri nationale ca in Romania, sau pe autostrazile de mare viteza ca in Germania.

Indiferent daca alegi Romania sau Europa, trebuie sa stii cum sa iti pregatesti masina, astfel incat sa te duca la destinatie cu bine.

Revizie generala. Indiferent daca se apropie sau nu termenul pentru revizie, nu pleca la drum fara sa faci o revizie amanuntita a masina, cu accent pe sistemul de directie si franare, dar si functionarea corecta a motorului sau sistemului de lumini.

Cauciucuri de calitate. Nu pleca la drum cu cauciucuri uzate, schimba-le cu unele de calitate care iti asigura stabilitatea si franare eficienta la nevoie.

Duplicat dupa actele masinii si ale soferului. Asigura-te ca ai la tine copii dupa talon, asigurare, persmis de conducere. In caz ca le pierzi pe cele originale, sau iti sunt furate, poti dovedi mai usor ca esti in regula.

Trusa de prim ajutor. Verificati sa aveti completa trusa de prim ajutor, stingatorul, triunghiul reflectorizant si veste fosforescente.Pe langa faptul ca va pot fi de real ajutor, va scapa si de amenzi daca sunteti opriti de politie si controlati.

Rovigneta. Puteti cumpara online rovigneta pentru tarile care o cer, astfel veti scapa de oprirea imediat dupa trecerea granitei, lipsa banilor cash (nu toti vanzatorii accepta plata cu cardul) in moneda locala.Asigurare si carte verde. Verificati sa aveti aceste acte cu o perioada de valabilitate care acopera intreaga perioada a vacantei. De asemenea pentru cartea verde vedeti sa nu calatoriti in tarile in care nu are acoperire, si atunci va trebui sa cumparati local o asigurare.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Early Booking la vacante 2020!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!