Destinatii
0

Cetatea Alba Carolina. Sa descoperim Romania!

Cetatea Alba Carolina este dovada ca oamenii vor sa isi aminteasca trecutul si sa il conserve pentru viitor. Cetatea a fost votata ca una dintre cele 7 minuni ale Romaniei, insa dincolo de ierarhii, cetatea reprezinta esenta Romaniei, cu tot ce are ea mai frumos.
Cetatea Alba Carolina este o fortareata din centrul municipiului Alba Iulia, construita in perioada 1716-1735 pe Dealul Citadelei. Initial, constructia avea rolul de fortificatie strategica de aparare a Imperiului Habsburgic impotriva turcilor. Astazi, ea este cel mai important punct istoric din Transilvania.

Cetatea Alba Carolina


 

Cladirea a fost proiectata de arhitectul italian Giovanni Morando Visconti la cererea lui Carol al VI-lea pentru a indeplini rolul de centru militaral Transilvaniei si de depozit general pentru armament.
Cetatea Alba Carolina ofera turistilor patru trasee importante pentru a descoperii principalele puncte si monumente istorice: Traseul celor Trei Fortificatii, Traseul Eroilor Neamului, Traseul de Sud si cel de Nord, Traseul Portilor Cetatii.

Cetatea Alba Carolina, schimb de garda la traseul celor trei fortificatii

Descopera si Bucuresti – Centrul Vechi
Traseul celor trei fortificatii ofera vizitatorilor posibilitatea de a calatori in timp de-a lungul a doua milenii, printre vestigiile a trei fortificaţii, din trei epoci diferite, construite succesiv pe aceeasi locatie, fiecare noua cetate incluzand-o pe cea veche: Castrul Roman, Cetatea Medievala si Cetatea Alba Carolina, fortificatie de tip Vauban. Ceremonialul schimbului de garda aduna in fiecare zi zeci de turisti.

Cetatea Alba Carolina, traseul eroilor neamului
Traseul Eroii Neamului Romanesc face referire la conducatorii rascoalei taranesti din 1784-1785, Horea, Closca si Crisan. Pe acest traseu sunt incluse locurile de detentie si de supliciu ale acestora: celula lui Horea, temnita, locul de supliciu.

Cetatea Alba Carolina, monumentul soldatului necunoscut

Pe Traseul Sudic turistii poate observa structura cetatii bastionare, formata din trei linii de aparare: bastioane, raveline si contragarda. Bastioanele care se regasesc pe latura sudica a cetatii sunt: Bastionul Trinitarienilor, Bastionul Stefan si Bastionul Eugeniu de Savoia. Peisajul Traseului Sudic este completat de alte doua monumente: Biserica memoriala Mihai Viteazul, construita pe locul vechii Mitropolii Ortodoxe a Transilvaniei si Statuia Soldatului Roman Necunoscut din Regimentele de Granita Austriece.
Traseul de Nord include 2 gradini, cea Romana si cea Japoneza, Bastionul Mihail, Bastionul Carol, Bastionul Elisabeta, Bastionul Capistrano şi ravelinele corespunzătoare acestora.

Poarta I, Cetatea Alba CarolinaPalatul Apor
Traseul Portilor cuprinde cele 7 porti ale cetatii bastionare Alba Carolina precum si cladirile cu valoare istorica construite aici de-a lungul mai multor secole: Catedrala Romano-Catolica Sfantul Mihail, Palatul Episcopal, Palatul Principiar, Biblioteca Batthyaneum, Palatul Apor, Muzeul National al Unirii, Statuia lui Mihai Viteazul.
Cetatea este deschisa pentru vizite de luni pana duminica intre orele 9 si 23, iar intrarea este gratuita.


Booking.com




Aboneaza-te la Newsletter pentru alte oferte speciale si inspiratie sa traiesti Viata ca o Vacanta!

[mc4wp_form id=”2907″]

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!