Idei de vacanta
0

Cele mai linistite plaje de pe litoralul romanesc

Concediul de vara se apropie cu pasi repezi, de aceea trebuie sa iti cauti cele mai frumoase locuri pentru relaxare. Pentru ca litoralul romanesc te asteapta in fiecare an,  beneficiezi de numeroase optiuni in ceea ce priveste statiunile, pe care le poti alege in functie de preferinte. Cu toate acestea, litoralul nu inseamna doar statiuni celebre si distractie pana in zori. Daca vrei sa te bucuri de liniste in concediu, exista plaje aproape uitate de lume, pe care trebuie neaparat sa le vezi. Iata care sunt cele mai linistite plaje de pe litoralul romanesc, ideale pentru o mica escapada in timpul verii.

Plaja de la Gura Portitei

Gura Portitei era, pana acum doua decenii, un sat de pescari, locul unde lipovenii obisnuiau sa ridice colibe semete acoperite de stuf. Astazi, Gura Portitei a devenit cel mai exotic loc de pe litoral, alaturi de plaja sa, care se afla la aproximativ 70 de km de orasul Tulcea. Pentru cei dornici de relaxare, plaja de la Gura Portitei reprezinta alegerea ideala, deoarece este un loc uitat de lume, cu un peisaj extraordinar. Se ajunge cu masina pana la localitatea Jurilocva, apoi cu salupa pana la Gura Portitei, unde vei gasi o plaja care se intinde pe o distanta de 4 km, ce desparte Marea Neagra de Lacul Golovita. Plaja cu o lungime de 4 km se imparte in mai multe sectoare, publica si strict protejata, cea mai mare parte a nisipului fiind interzisa turistilor. Tot aici te poti bucura si de satul de vacanta, care are case din lemn construite pe plaja dar si terase, restaurante sau vile cu acoperis din stuf. Aceasta intindere mare de nisip si gramezile de scoici sunt potrivite pentru un sejur relaxant pe litoral, unde vei vedea numai pescarusi.Plaja Corbu

Pentru a gasi oaza de liniste de care ai nevoie in concediul din vara, plaja Corbu reprezinta o alegere potrivita. Aceasta se afla la 8 km distanta de statiunea Mamaia spre nord, in apropierea comunei Corbu si reprezinta cea mai noua plaja amenajata de pe litoralul romanesc. Pe plaja Corbu nu vei gasi petreceri sau muzica in boxe, deoarece este un loc retras, pe alocuri salbatic, unde nisipul se amesteca doar cu cochilii de scoici. Pentru a ajunge la Lacul Corbu, vei face stanga dupa intrarea in comuna cu acelasi nume, in dreptul indicatorului “Pescarie”. Totodata, in apropierea comunei Corbu vei gasi si Cetatea Histria, cea mai veche asezare de pe teritoriul Romaniei, ce dateaza inca din 657 I.Hr si Cetatea Enisala, ridicata de Imperiul Bizantin, la sfarsitul secolului al XIII-lea.

Plaja Sulina

O alta plaja recomandata pentru relaxare, departe de agitatia statiunilor celebre este plaja Sulina, un paradis ascuns preferat de zeci de turisti, saptamanal. O poti gasi la doar 3 km distanta de orasul Sulina, unde poti ajunge cu masina personala, cu maxi-taxi sau cu un mijloc de transport naval, din Tulcea pana in localitatea Sulina. Odata ajuns pe plaja, te poti bucura de un nisip fin si de apa mica ca adancime, foarte limpede si lipsita de alge. In plus, pentru a te bucura si mai mult de farmecul acestui loc, trebuie sa stii ca plaja Sulina reprezinta o zona de importanta ecologica, unde se dezvolta volbura de nisip, planta de pe lista speciilor protejate.

Plaja de la Sfantu Gheorghe

Una dintre optiunile pe care o poti lua in considerare ca loc prielnic pentru relaxare este si plaja de la Sfantul Gheorghe, situata la 3 km distanta de localitatea cu acelasi nume. Aceasta plaja pastreaza farmecul unui loc virgin, care se datoreaza accesului dificil pana in localitate, unde poti ajunge pe jos sau cu ajutorul unui mijloc de transport in comun. Odata ajuns pe plaja curata de la Sfantul Gheorghe, vei putea observa gura de varsare a bratului Sfantul Gheorghe in Marea Neagra si km intregi de nisip fin, asa cum nu vei mai gasi pe litoralul romanesc. Aici te poti bucura de o limonada rece, pe care o poti cumpara de la vanzatorii ambulanti care vin pe plaja, bucurandu-te de relaxare si multa voie buna.

Daca iti doresti un concediu diferit in acest an, unde linistea si relaxarea sunt la ordinea zilei, poti opta pentru oricare dintre aceste patru plaje, care te vor impresiona. Nu dispui de suficienti bani? Poti alege alternativa unor credite rapide, cu ajutorul carora te poti bucura de o vacanta fara griji. Un credit rapid si 100% online reprezinta solutia ideala, in cazul in care timpul nu iti permite sa aduni documentele necesare unui imprumut bancar. De indata ce creditul va fi aprobat, vei primi banii in doar doua ore, pentru a-ti organiza un concediu de vis.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!