Idei de vacanta
0

Cele mai frumoase Saline din Romania

Chiar daca ai recomandare de la medic pentru o cura de aer sarat de salina (recomandate in special toamna sau primavara cand nu se poate merge la mare), sau doar iti doresti sa explorezi sau sa te relaxezi la o salina, trebuie sa stii ca in Romania ai la dispozitie cateva variante destul de bune, distribuite cu generozitate in toate colturile tarii.

Cura de salina este recomandata in special copiilor care sufera de diverse afectiuni respiratorii, insa si adultii se pot bucura de aerul pur si rece dintr-o salina. De accea majoritatea salinelor au si mini centre de tratament in interior sau diverse dotari care sa permita desfasurarea unor activitati fizice (terenuri de sport, loc de joaca pentru copii, biciclete, carturi, ), sau restaurante, asrfel incat sa puteti petrece cat mai mult tmp in interior fara sa va plictisiti. De asemenea mai puteti gasi si o biserica sau macar o mica capela, ca loc de rugaciune, in caz ca doriti sa va relaxati si spiritul, nu doar corpul.Aerosolii de salina dau cele mai bune rezultate in tratamentul unor afectiuni precum: astmul bronsic, tulburari de somn, anxietate, rinite, sinuzite, nevroza, oboseala cronica si diverse tipuri de alergii. Daca petreceti 30 minute pe zi timp de o saptamana, este suficient pentru a va intari sistemul imunitar si a mentine sanatatea cailor respiratorii. Ideal ar fi sa puteti mentine un aer curat si sanatos si acasa, de aceea va recomandam sa vedeti si 9 solutii practice pentru un aer sanatos in locuinta.

Daca nu stiti unde sa mergeti, sau daca va doriti sa descoperiti si alte saline, mai jos va facem cateva recomandari utile.

Cele mai frumoase saline din Romania:

Salina Turda. Probabil cea mai frumoasa si ingrijita salina din Romania, cea de la Turda a beneficiat de o reamenajare pe fonduri europene, care o ridica cu adevarat la standarde occidentale. Liftul modern (sau vechile scari de lemn pentru cei care rezista 11 etaje) va coboara pana nivelul de baza unde gasiti o roata, mese de biliard, ping pong, mini golf sau loc de joaca pentru copii. De acolo puteti cobora la nivelul inferior unde va puteti plimba cu barca pe lacul subteran

Salina Slanic Prahova. Favorita celor care locuiesc in Bucuresti sau in partea de sud-est a tarii, salina de la Slanic Prahova va asteapta cu un spatiu foarte mare unde puteti face o gramada de activitati sportive, un cinematograf in balon, carturi si loc de joaca pentru copii, dar si cateva exponate miniere de muzeu sau un grup statuar. Din pacate liftul vechi nu mai poate fi reparat, coborarea in salina facandu-se cu ajutorul catorva microbuze. Este cea mai mare salina din Romania.

Salina Targu Ocna. Cei ce locuiesc in zona Moldovei au la Targu Ocna o veche salina, recent amenajata si introdusa in circuitul turistic, unde pot beneficia de aerul sarat dar si facilitati de joaca pentru copii.

Salina Ocnele Mari. In judetul Valcea veti gasi salina de la Ocnele Mari, unde va asteapta o biserica de lemn, un restaurant, pista de carturi, loc de joaca pentru copii, dar si un cinematograf in aer liber.

S-ar putea sa va intereseze si Tipuri de uleiuri esentiale si rolul lor pentru sanatate!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!