Oferte speciale
0

Cele mai frumoase plaje din Turcia

Turcia are multe atracții, dar nu este un secret pentru nimeni că sutele de plaje care acoperă coasta sa de 7200 de kilometri sunt unele dintre cele mai populare mai căutate locuri pentru milioanele de turiști care o vizitează.. Așadar, dacă te gândești să pleci spre Turcia, probabil că ești curios unde o să găsești cele mai bune plaje din Turcia. Adevărul este că veți fi greu să găsiți o plajă turcească care să nu fie potrivită si spectaculoasa, dar am selectat in acest articol preferatele noastre personale. Daca inca nu ti-ai rezervat vacanta nu mai sta pe gânduri, cumpărați biletul de avion, rezerva-ti hotelul, pregătește-ti bagajele si pornește la drum. In plus in Turcia poți face si cumpărături ieftine si de calitate, inclusiv bijuterii cum ar fi un lanț aur sau lanț cu pandantiv.

Plaja Kabak, Fethiye  

La aproximativ 25 de kilometri de stațiunea Ölüdeniz, veți întâlni satul boem Kabak, frecventat deyoghini și pasionați de natură. Încă 30 de minute de mers pe jos vă vor duce pe traseul abrupt care coboară la plaja Kabak. La acest golf în forma de jumătate de lună, înconjurat de păduri de pini și munți, se poate ajunge doar coborând pe jos, dar plaja senină și liniștită merită efortul. Pe pietricelele și nisipurile albe de pe plaja Kabak, veți fi în mare parte în compania localnicilor și a călătorilor cu rucsac. Nu veți găsi multe facilități, sporturi nautice sau șezlonguri de închiriat. Vibe-ul este deosebit de relaxat, iar oamenii vin aici în principal pentru a aprecia frumusețea naturală și liniștea netulburată. Există câteva zone umbrite pentru a scăpa de soare cu un suc sau o bere de la unul dintre barurile de pe plajă. În afară de asta, ești doar tu, Mediterana și câteva țestoase prietenoase care să-ți țină companie.

Laguna Albastră, Ölüdeniz

Laguna Albastră Ölüdeniz este probabil cea mai faimoasă plajă din toată Turcia și pentru un motiv întemeiat. Puține locuri din lume rivalizează cu frumusețea sa naturală și, ca atare, turiștii sunt atrași de apele albastre pentru câteva ore de relaxare la malul mării. Acest golf larg este situat exact acolo unde Marea Egee și Marea Mediterană se întâlnesc, în interiorul unui parc natural protejat, cu munții Babadag în fundal. Plajele sunt relativ nisipoase, dar majoritatea vizitatorilor prefera să se relaxeze în largul apelor, care sunt calde și perfecte pentru ca copiii să se joace în siguranță. Până la începutul anilor 80, laguna albastră era o bijuterie destul de ascunsă, cunoscută doar de hipioți și calatorii cu rucsac. În zilele noastre, este bine dezvoltata, cu baruri, restaurante și o mulțime de activități de făcut.

Plaja Cleopatra, Alanya

Probabil cea mai populară plajă printre turiștii din Turcia, Cleopatra Beach poate fi găsită chiar în centrul orașului Alanya, la poalele emblematicei sale fortărețe medievale, Castelul Alanya. Această întindere de 2,5 kilometri de nisip fin și-a primit numele de la însăși Regina Cleopatra, despre care se spune că s-a îndrăgostit de frumosul golf într-o călătorie în Marea Mediterană. Această plajă impecabil de curată este mărginită de o alee pitorească și de toate magazinele, cafenelele și restaurantele de care aveți nevoie pentru a petrece toată ziua pe plajă. Cu peste două milioane de vizitatori în fiecare an (să nu mai vorbim de toate excursiile cu barca care opresc aici zilnic), există anumite facilități pe măsură, iar familiile se pot relaxa știind că există chiar și servicii de îngrijire a copiilor. Apele de la Cleopatra Beach sunt calde și perfecte pentru înot. Cu niște valuri destul de mari, sporturile nautice sunt întotdeauna o opțiune bună, inclusiv surfing și parapanta.

Plaja Icmeler, Marmaris

Nisipurile aurii ale plajei Icmeler se găsesc în stațiunea cu același nume, la doar 8 kilometri de Marmaris. Indiferent dacă sunteți pe distractie sau relaxare totală, veți putea găsi totul aici, precum și o mulțime de baruri și restaurante. Apa este calmă, cu valuri mici, perfectă pentru a vă relaxa la soare și pentru a face lungi ture de inot. Cu toate acestea, dacă sporturile acvatice sunt ceea ce vă interesează, totul, de la parasailing la ski jet și scuba diving va este oferit. Există, de asemenea, trasee grozave de drumeții pe dealurile din apropiere, care oferă panorame frumoase ale plajei de sus.

Plaja Kaputaş, Kaş  

Chiar lângă șoseaua de coastă care leagă orașele Kaș și Kalkan, plaja Kaputaș ademenește cu nisipurile sale albe și apele turcoaz strălucitoare. Situată la gura unui canion, nu este de mirare că această mică felie de paradis face adesea coperta broșurilor de călătorie. Pentru a ajunge la plajă trebuie să coborâți o scară lungă (187 de trepte), dar cei care o vizitează jură că locul merită pe deplin fiecare pas pe scara.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre cele mai frumoase plaje din Grecia!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!