Top-uri
0

Descopera cele mai frumoase plaje din Grecia

Grecia este probabil cea mai apreciata destinatie de vara printre romani, de aceea un articol despre cele mai frumoase plaje este de mare interes in sezonul estival.

Grecia are cea mai lunga coastă din Europa (13.676 km) și, prin urmare, mii de plaje sunt disponibile vizitatorilor. Plajele sunt foarte sigure, fără valuri, curenți, rechini sau pești otrăvitori. Din acest motiv, milioane de turiști de pe intreg globul pamantesc vin în Grecia și în insulele grecești în fiecare an pentru a se bucura de mare, nisip și aerul curat de la malul mării.

Printre cele mai frumoase plaje din Grecia sunt:

Porto Katsiki Lefkada

Porto Katsiki este cea mai faimoasă plajă de pe insula Lefkada, situată în partea de sud-vest a insulei. Numele acestei plaje înseamnă „portul caprelor”. Deasupra golfului impresionant, există o parcare și câteva baruri pe plajă pentru a vă bucura de priveliștea uluitoare a Mării Ionice. Vizitatorii trebuie să coboare câteva trepte pentru a ajunge la această coastă cu pietriș alb, cu ape adânci exotice. Puneti in ghiozdan prosopul, crema de soare si un cersaf si bucura-te de apa cristalină.

Elafonisi Chania, Creta  

Elafonisi (sau Elafonissos) este o mică insuliță conectată cu restul Cretei printr-un recif de mică adâncime care poate fi traversat atunci când marea este calmă. Această insuliță se află la 82 km nord-vest de orașul Chania și se poate ajunge cu barca din Paleohora sau cu mașina din satul Vathi, până la un punct și apoi se  traversează reciful.

Myrtos, Kefalonia

Aceasta este cea mai fotografiată plajă dintre toate și este situată pe insula Kefalonia. Vederea de pe stânca de deasupra este uluitoare, dar plaja în sine este, de asemenea, o minune. Veți adora apele exotice și priveliștea mării intinse. Myrtos este situata pe partea de nord a insulei, aproape de satul pitoresc Assos. Este frecvent prezentată în revistele de călătorie ca fiind una dintre cele mai bune plaje din lume.

Navagio Zakynthos

 Shipwreck Bay (Navagio în greacă) este cea mai faimoasă plajă a insulei Zante. Și-a luat numele când o navă care transporta țigări ilegale a naufragiat acolo în 1983. Nava ruginită poate fi văzută astăzi pe mal. Vizitata doar cu barca, Navagio are o apă cristalină minunată și nisip alb moale. Înainte de a ajunge la Navagio, barca de tur face o oprire în celebrele Peșteri Albastre, cu apă la fel de uimitoare.

Paleokastritsa Corfu

Paleokastritsa nu este doar o stațiune cosmopolită din insula Corfu, ci și un loc cu o minunată apă albastru-verde. Există multe golfuri în Paleokastritsa, unele sunt izolate, iar altele sunt populare, cum ar fi plaja principală aflată chiar la începutul drumului până la mănăstirea din sat. Din micul port Paleokastritsa, pleacă foarte frecvent bărci până la golfuri izolate, cu apă fabulos de cristalină.

Kavourotrypes, Halkidiki  

O plajă cu nisip fin, cu numeroase stânci, plaja Kavourotrypes este ideală pentru vizitatorii care caută bronzul perfect. Deoarece oferă puține locuri pentru umbră naturală, se recomandă să aveti propria umbrelă la plajă. Această plajă mică este ideală pentru înot și este sigură și pentru copii.

Voutoumi, Antipax

Voutoumi este o plajă frumoasă, cu pietriș, situată în partea de nord-est a insulei Antipaxos. Este situat în interiorul unui golf mare cu stânci înalte care acoperă ambele părți ale plajei. Plaja Voutoumi atrage mulți vizitatori din insulele vecine Paxi, Corfu și chiar din Italia în timpul verii

Alyki, Thassos

Este o plajă mică, încolăcită într-un golf înverzit. Nisipul său alb, apele limpezi și facilitățile de plajă atrag o mulțime de vizitatori. Pini, măslini și cariere străvechi de marmură înconjoară plaja.

Te-ar putea interesa si Top cele mai frumoase plaje din Spania!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!