Destinatii
0

Cele mai frumoase plaje din Croatia

Una dintre cele mai cautate destinatii de vara, Croatia te asteapta cu ape transparente, zeci de insule paradisiace, plaje cu nisip auriu sau dimpotriva stancoase, si mai ales cu multe zile pline de soare in fiecare an.Micuta tara europeana (in jur de 4 milioane de locuitori) beneficiaza de multe statiuni litorale, dar si de orase cu istorie de merita vizitate , Zagreb – capitala tarii, sau minunantul Dubrovnick. Fie ca alegi sa mergi cu masina personala, cu autorulota, sau cu avionul, in Croatia nu te vei plictisi, chiar daca mergi doar pentru mare sau vrei sa faci si excursii montane (daca esti pasionat de ciclism vezi si oferta de far bicicleta sau kilometraje bicicleta).Intinse de-a lungul marii Adriatice, plajele croate sunt recunoscute in intreaga lume, multe dintre ele fiind premiate cu steagul albastru, simbol al calitatii apei si nisipului. Daca doriti o experienta de neuitat puteti alege un sejur de 7 zile pe un yaht privat, veti avea astfel ocazia sa explorati cele mai frumoase locuri si insule, sa faceti baie in cele mai cristaline golfuri si sa admirati cele mai frumoase rasarituri sau apusuri direct de pe punte.

Cele mai frumoase plaje din Croatia

Zlatni Rat, Brač. Este probabil cea mai cunoscuta plaja din Croatia, fotografiile ei fiind prezente peste tot in lume, fiind usor confundata cu plajele din Maldive sau Seychelles. I se mai spune si cornul de aur datorita formei sale, si este acoperita cu un pietris argintiu. Pe langa plaja aici poti face si diverse sporturi nautice sporturi nautice — jet skiing, wind surfing, kayaking.

Plaja Bijeca, Medulin. Cea mai renumita plaja cu nisio din Medulin care se intinde pe o lungime de 1 km de-a lungul coastei. Este inconjurata de copaci. Datorita intrarii in mare gradual descendente, este vizitata de familii cu copii.

Plaja Saharun, Dugi Otok. În apropiere de Veli Rat, în partea de nord a insulei Dugi Otok, se află plaja cu nisip Saharun. Cu o lungime de 800 m, mărginită de păduri de pin pe de-o parte și de marea cristalină de cealaltă parte, aceasta este destinația ideală pe parcursul zilei pentru cuplurile de îndrăgostiţi, persoanele în vârstă şi familiile cu copii.

Plaja Punta Rata – Riviera Makarska. Plaja Punta Rata se afla în localitatea Brela si este ideala pentru o vacanta cu familia. Aceasă plaja a primit calificativul Steagul Albastru pentru calitatea apei, a serviciilor de curatenie si a managementului local. Plaja este înconjurată de stanci si vegetație bogată care contribuie la crearea unui ambient cât mai intim.

Plaja Rajska, Rab. La 14 km de orasul Rab se afla Plaja Rajska, distinsa cu Steagul Albastru. Aceasta se intinde pe o lungime de 1,5 km si este fara indoiala o zonă cu privelisti splendide care te vor cuceri pe loc. Nisipul alb, fin si imbinat armonios cu valurile marii sunt punctele forte ale acestei plaje.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Cele mai frumoase orase din Croatia!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!