Life
0

Cele mai bune mașini second hand de cumpărat în 2022

Odată cu deficitul de mașini noi, piața second-hand a devenit principalul aliat pentru cei care vor să schimbe mașina… deși prețurile cresc rapid.

Criza microcipurilor și pandemia au slăbit semnificativ piața de mașini noi, care trebuie să facă față lipsei de componente, timpilor lungi de așteptare și creșterii prețurilor. Acest lucru i-a determinat pe utilizatori să-și întoarcă privirea către sectorul de mașini second hand, care a fost întotdeauna o alternativă bună pentru accesul la vehicule bine echipate la un preț mai mic și care oferă în prezent câteva avantaje foarte apreciate, precum termene de livrare imediate și fără surprize.

Acestea sunt cele mai bune mașini second hand de cumpărat în 2022.

Volkswagen Golf

Volkswagen Golf este acea mașină la care mulți șoferi aspiră ca pas preliminar pentru a face saltul pe piața premium. Totuși, această poziționare face din germană o mașină mai scumpă decât rivalii săi direcți, ceea ce înseamnă că mulți nu și-o pot permite nouă, dar este ceva pentru care piața de second hand oferă o soluție. Este un model extraordinar de popular, așa că piața este plină de exemplare și varietatea este enormă, cu unități variind de la peste jumătate de milion de kilometri până la km0, din anii optzeci până în prezent și cu o gamă largă de prețuri de la 500 la 20.000 de euro.

BMW Seria 3

Sedanul BMW este unul dintre cele mai des întâlnite modele de intrare în segmentul premium și are în avantaj ca mecanica sa diesel este indestructibilă, putând sa găsiti exemplare care depășesc 300.000 de kilometri. Există unități de tot felul, mecanice și generații noi, deși majoritatea sunt foarte apreciate, mai ales unele deja clasice precum E30 sau E46. Este posibil să găsești chiar și niște „M”, dar pentru acestea trebuie să pregătești portofelul.

Ford Focus

O situație similară, deși ceva mai mică în ceea ce privește volumul de mașini disponibile, apare și cu Ford Focus. Compacta este de multă vreme o mașină foarte populară, așa că sunt disponibile unități care datează de la sfârșitul anilor 1990 și cu prețuri începând de la 500 de euro ajungand pana la exemplare de ultima generatie.

Peugeot 208

Din întreaga listă, Peugeot-ul 208 este cel mai modern, așa că exemplarele sale nu sunt atât de vechi (cel mult 2012) și în general sunt unități cu o utilizare ceva mai scazuta (nu multe depășesc 200.000 km). Desigur, există opțiuni destul de variate la nivel mecanic, atât pe benzină (82 și 92 CP), cât și, mai ales, diesel (68 și 75 CP sunt cele mai populare).

Mercedes GLA 220

În acest caz, trecem la segmentul SUV-urilor și la unul dintre cei mai importanți producători germani. Mercedes GLA este SUV-ul de acces în marca vedetă: aici îl găsiți la un preț cu adevărat atractiv în mecanica sa diesel de 220 CV 170 CV, transmisie automată și finisaj Executive. Poți lua cu tine SUV-ul german acasă cu avantaje importante si un echipament foarte complet in interior. Vezi intreaga gama de Mercedes rulate si Mercedes Vito

Kia Sportage

Sportage este unul dintre cele mai bune SUV-uri de la KIA și de pe piață. Brandul coreean este, fără îndoială, unul dintre cei care a evoluat cel mai mult de la înființare, oferind în prezent un raport calitate-preț aproape imbatabil. Iar KIA Sportage este un exemplu excelent în acest sens, oferind utilizatorilor un compendiu de calități pe care competitorii sai directi nu le au. Ca urmare a evoluției despre care am vorbit, a patra generație lansată în 2015 este cea mai atractivă de pe piața second-hand, întrucât oferă un echilibru foarte atractiv din toate punctele de vedere.

Te-ar putea interesa sa cistesti si despre Cum iti pregatesti masina pentru vacanta!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!