Life
0

Cum iti pregatesti masina pentru vacanta

Poate acum mai mult ca niciodata (din cauza restrictiilor date de pandemia Covid 19) vacantele cu masina sunt de preferat decat celor cu avionul, atat din motive de siguranta (nu intri in contact cu alte persoane) dar si din cauze legate de restrictii (teste /vaccin/granite inchise).

Asa cum iti pregatesti din timp vacanta (rezervarile de cazare, traseul, obiectivele turistice pe care le vizitezi, ce haine iti iei cu tine) tot asa trebuie sa iti pregatesti si masina, daca vrei sa te duca in siguranta si sa nu ai probleme.Cum iti pregatesti masina pentru vacanta

Verifica sa ai ITP si rovigneta valabile

Incepem cu partile legale si verifica sa ai inspectia tehnica periodica la zi si rovigneta. Ideal ar fi sa fie valabile cu minim 6 luni dupa perioada vacantei, in felul acesta poti sta fara griji daca vrei sa iti mai prelungesti vacanta.

Verifica permisul sa nu fie expirat

Chiar daca pare putin pueril acest sfat, multi dintre noi nu isi verifica data de expirare a permisului, si afla despre aceasta abia la primul control al politiei, cand iau si amenda.

Asigurarea RCA sa fie valabila

Arunca-ti un ochi si pe data de expirare a asigurarii, iar daca vrei sa pleci din tara verifica ca asigurarea de tip carte verde sa fie valabila in tara in care mergi.

Mergi la service si fa revizia periodica

Chiar daca nu este obligatorie, revizia periodica a masinii te poate scuti de bataile de cap ulterioare. Nimanui nu cred ca i-ar placea sa i se strice masina in vacanta, asa ca fa-i o verificare amanuntita, pentru a putea fi sigur ca vei merge in siguranta. Insista asupra verificarii sistemului de directie, de franare, instalatia de lumini electrice, starea motorului si a tuturor sistemelor importante.

Anvelope de calitate

Nu subestima importanta unor anvelope bune, si sub nici o forma nu accepta sa pleci in vacanta cu anvelope deteriorate. Pe autostrada se circula cu viteza mare, asa ca nu risca sa mergi fara sa ai siguranta unor anvelope bune.

Combustibil de calitate

Pleaca in vacanta cu rezervorul plin, mai ales daca stii ca vei ajunge prin locuri mai salbatice. Macar pentru vacanta foloseste un combustibil mai bun ( daca ai masina diesel si nu stii ce este adblue arunca un ochi aici).

Verifica bateria

Verifica starea de incarcare a bateriei, mai ales daca calatoresti pe timpul rece, cand o baterie descarcata poate sa nu mai porneasca masina.

S-ar putea sa iti placa sa citesti si despre Ce trebuie sa stii cand vrei sa te muti in strainatateTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!