Oferte speciale
0

Calatoria cu masina pe timp de iarna, sfaturi pentru o vacanta lipsita de griji

Vacanta de iarna este distractiva si poate fi o sursa de incarcare a bateriilor foarte buna. Indiferent ca preferati sa mergeti la ski sau doar sa va bucurati de aerul rece si curat alaturi de familie, o vacanta la munte poate fi si o sursa de stres daca plecati cu masina nepregatita. Indiferent daca mergi prin tara sau in destinatii externe, acorda o atentie sporita pregatirii masinii.



Ce verificari ale masinii trebuie facute inainte de a pleca la drum?

Vizita la service. Înainte de a pleca într-o călătorie, este indicat să trecem prin service pentru a verifica elementele de siguranță ale mașinii noastre: anvelope, frâne, amortizoare, baterie și nivelul diferitelor lichide (lichid de răcire, ulei, ștergător de parbriz, frâne și direcție). Asa vei vedea daca este vreun martor motor ce indica posibile avarii. Profita de ofertele pe care multe service-uri le au pentru verificarile rapide de iarna.

Cum va fi vremea? Iarna, vremea poate influența foarte mult conducerea: întâlnirea cu ceața pe drum, ploaia sau rafale puternice de vânt pot complica lucrurile. Dacă la asta adăugăm mai puține ore de lumină, călătoria poate deveni o aventură neplăcută. Pentru a evita surprizele, verificați cum va fi vremea pe drum.

Evitați ambuteiajul. Să mergi într-o călătorie lungă și să întâlnești un blocaj de trafic este absolut exasperant. Aruncați o privire pe aplicatiile de drum pentru a afla despre trafic și blocajele așteptate, aplicatii care vă vor permite să recalculați traseul în cazul găsirii unui blocaj în trafic.

Revizia de ultim moment. Cu o zi înainte, este timpul să aruncați o privire la mașină pentru a vedea dacă totul este în ordine. Sunt anvelopele la presiunea potrivită? Funcționează toate luminile? Stergatoarelecurata corect? Geamurile sunt curate?

Echipament de iarnă. Chiar dacă nu sunteți absolut sigur că nu veți găsi zăpadă pe drum, este esențial să aveți niște lanțuri în portbagaj – dacă nu le-ați folosit niciodată, faceți un test „uscat”, astfel încât să învățați cum să le puneți simplu, un spray ce îndepărtează gheața și o racletă. Desigur, nu poți uita triunghiurile de semnalizare și vesta.



Bagaj bine plasat. Un vehicul încărcat este mai greu de condus decât unul descărcat. Așezați cele mai grele și mai voluminoase obiecte în partea de jos a portbagajului, fixați încărcătura la punctele de fixare folosind o plasă și fixați centurile de siguranță din spate, chiar dacă nu sunt pasageri în spatele mașinii. Nu transportați obiecte libere în interiorul vehiculului care împiedică vederea șoferului. În plus, acestea devin o armă letală în caz de frânare bruscă, deoarece dezvoltă o greutate de până la 50 de ori masa proprie în timpul unui accident la 50 km/h.

Rezervor de combustibil plin. A fi blocat pe drum din cauza lipsei de combustibil nu este niciodată ceva de dorit, dar în iarna rece este și mai rău. Nu te zgarci și ai întotdeauna rezervorul plin. Dacă rămâi blocat în trafic poți măcar să folosești căldura fără restricții.

Telefon mobil și încărcător. În mașină, este întotdeauna esențial să aveti un telefon și un cablu pentru a-l încărca deoarece, în orice situație de urgență, este important să aveți un canal de comunicare și o baterie suficientă.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre cum verifici numere inmatriculare disponibile.



Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!