Life
0

Călătorești cu animalele de companie în Grecia? Iată ce trebuie să știi

Vrei să călătorești cu animalele de companie în Grecia și te gândești că nu vor fi primite sau vei plăti taxe exorbitante? Nu este chiar așa. An de an, foarte mulți turiști vin cu animalele de companie în Grecia unde găsesc locuri sigure, în care prietenii lor se simt minunat. Există, însă, câteva reguli pe care trebuie să le respecți dacă vrei ca animalul tău de companie să te însoțească în vacanța în Grecia.

Care sunt animalele de companie care pot călători în Grecia?

Potrivit legislației elene, pot călători în Grecia câinii, pisicile și dihorii domestici. Nu puteți călători în Grecia cu păsări și mai ales cu păsări exotice. Din păcate, canarul sau papagalul tău vor rămâne acasă, în gija prietenilor sau a vecinilor.

Vezi si Cele mai frumoase 10 insule din Grecia

Pașaportul și certificatul de sănătate

Este foarte ușor pentru cetățenii UE să transporte animalele de companie în Grecia cu mașina proprie. Este suficient ca animalul să aibă pașaport, un certificat care să ateste vaccinarea, deparazitarea  și starea de sănătate. De asemenea, animalul de companie trebuie să poarte un cip în care să fie înscris același cod ca și în pașaport.

Îmbarcarea animalelor de companie

Companiile aeriene și de ferry-boat au propriile reguli privind călătoria animalelor de companie în Grecia. Acestea pot fi îmbarcate în cabinele aeronavelor dacă sunt transportate în cuști speciale și dacă nu depășesc greutatea de 8 kg. Dacă animalele depășesc 8 kg, pot fi transportate doar la cală.

În călătoria cu ferry-boat spre insulele grecești, animalele mici pot călători pe punte, atâta timp cât sunt legate în lesă. Responsabilitatea pentru animalul de companie este exclusiv a proprietarului. Pentru animalele mari și pe distanțe lungi, există cabine speciale, iar pe unele linii de ferry-boat sunt amenajate mici canise.Asistența medicală a animalelor de companie

În majoritatea orașelor și stațiunilor din Grecia există clinici veterinare particulare. Grecii sunt mari iubitori de animale și, nu de puține ori, turiștii s-au întors acasă cu un animal adoptat din adăposturi. Totuși, există și zone în care este greu de găsit și un medic de familie. Cu atât mai puțin un veterinar. Dacă animalul dumneavoastră urmează un tratament special, este mai bine să luați din țară tot ce aveți nevoie. În caz de urgență, luați legătura cu farmaciștii locali sau cu personalul de la hotel. Grecia este o țară în care funcționează perfect telefonul fără fir și este imposibil să nu găsiți ajutor. Trebuie doar să-l cereți.

Hoteluri pet-friendly

În general, hotelurile din Grecia acceptă animale de companie mici și mari, gratuit sau contra-cost. Înainte de a finaliza rezervaea, consultați politicile hotelurilor cu privire la animalele de companie. Sunt și hoteluri tip boutique în care animalele de companie nu sunt primite. Pe de altă parte, sunt hoteluri care au camere concepute special pentru deținătorii de animale. Acestea sunt situate la parter și au ieșire directă în curte sau în stradă.

Animalele de companie pe plajă

În Grecia nu există restricții pe plajă pentru orice rase de câini. Este de așteptat să nu lăsați câinii să îi deranjeze pe ceilalți. De asemenea, câinii se pot bucura de apa mării. Este de preferat să alegeți locurile mai retrase, unde ceilalți oameni să nu fie deranjați. Iar prietenul dumneavoastă să se poată desfășura în largul său.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!