Idei de vacanta
0

Activitati de facut toamna in vacanta

Toamna poate fi anotimpul ideal de vacanta pentru cei care nu agreeaza cacldura excesiva, mersul la plaja si aglomeratia estivala, pentru cei care prefera turismul de descoperire, cand bati ziua intreaga la picior strazile oraselor sau mergi cu bicicleta pe dealuri.In acest articol ne-am decis sa iti dam cateva sugestii de activitati pe care le poti face toamna, in vacante atat in tara dar si in strainatate. Tot ce trebuie sa mai faci este sa iti alegi destinatia favorita, sa iti faci bagajul de mana, sa iti rezervi cazarea si sa te pui la drum. Nu uita sa iti iei cu tine si una, doua carti de citit, atat pe timpul drumului dar si daca vremea este ploioasa ( vezi aici sugestii de carti de citit in vacanta ).

Tururi pe domeniile viticole. Daca esti pasionat de vinuri dar si iubitor de vacante, un tur al zonelor viticole este tot ce ai nevoie. Indiferent ca vorbim de podgorii din Romania, Franta sau Italia, vei gasi oferte de neratat: degustare de vin, participare la culesul strugurilor si facutul mustului, seri tematice. In tarile din vestul Europei vei gasi si multe castele in zonele cu podgorii, la multe din ele putand chiar sa te si cazezi. Ai grija sa nu conduci daca ai consumat alcool, indiferent ca esti cu masina, scuterul sau bicicleta.

Festivaluri citadine. In general toamna se organizeaza diferite festivaluri peste tot in tara sau Europa. Fie ca este un festival medieval, un festival de teatru sa film, festivaluri de bere, sau culesul recoltei, zilele unui anumit oras, este un moment ideal sa faci o mica vacanta sau doar un city break. Cel putin la noi in tara, in fiecare oras toamna se organizeaza zilele recoltei, cand in pietele/parcurile oraselor vin mici producatori sa isi vanda marfa, pe seara organizandu-se chiar spectacole.City break-uri in orase mici. Deja este la moda sa se mearga in city break in orase mici, sau mai putin turistice. Cum marile orase sunt deja vazute/vizitate, amatorii de calatorii cauta in permanenta bijuterii ascunse, orase frumoase, cu o cultura bogata, dar prea putin promovate. In general le gasim in tarile din estul Europei, destinatii care acum incep sa capteze atentia turistilor si a companiilor aeriene ce organizeaza curse directe.

Vizite muzee. Indiferent ca vorbim de muzeele din orasul in care locuiesti, sau muzee din alte orase, aceasta activitate este numai buna de desfasurat in zilele ploioase de toamna.Te-ar putea interesa sa citesti si despre activitati montane pentru familiile cu copii

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!