Idei de vacanta
0

Activitati montane pentru familiile cu copiiSporturile de aventura si activitatile montane sunt printre cele mai bune modalitati de invatare pentru copii, de a respira aer curat, a face sport si a creea legaturi mai puternice in familie.

Muntele ofera familiilor tot ce au nevoie ca sa se distreze, indiferent ca este vorba de o escapada de weekend sau de o vacanta mai lunga, fie ca este la cort sau la hotel

In acest articol iti vom prezenta cateva activitati si jocuri recreative pentru intreaga familie, astfel incat sa petreceti clipe de neuitat in natura.

Tururi cu bicicleta. printre cele mai simple dar distractive activitati, plimbarile cu bicicleta va permit sa explorati zone mai intinse, sa mergeti prin sate sau paduri, livezi sau pdgorii, sa explorati castele sau cetati, sa faceti miscare in aer liber. Nu uitati sa aveti echipament de protectie adecvat, si sa va informati inainte privind traseele (vezi si oferta Garmin)Echitatie. In zonele montane exista un numar foarte mare de centre de echitatie pentru intreaga familie, unele ofera plimbari si cu caruta sau sania. Pentru copii tai cu siguranta intercatiunea cu calul va fi de neuitat, cu atat mai mult cu cat vor putea sa se plimbe si prin natura.

Escalada. Exista trasee simple adaptate pentru intreaga familie, multe scoli de alpinism oferind cursuri de initiere atat pentru copii cat si pentru adulti. Nu este nevoie sa aveti echipamentul de protectie, el face parte din oferta instructorilor. Alpinismul este unul dintre cele mai populare sporturi montane, excelent sa le creasca increderea in sine copiilor, sa ii invete sa gestioneze stresul.

Camparea in aer liber. Daca aveti posibilitatea sa campati la cort, cu siguranta cei mici vor aprecia aceasta experienta. Ii puteti implica in amenajarea taberei, pregatirea focului si a meselor, seara puteti explora cerul cautand constelatiile. Mai multe informatii despre vacanta cu cortul in articolul de aici

Jocuri. Jocurile sunt perfecte pentru copii sa descopere flora si fauna, dar si sa se distreze in acelasi timp, le stimuleaza imaginatia si creativitatea, le cresc increderea in ei, dar mai presus este mijlocul ideal de petrecere a timpului in familie. Printre cele mai interesante sunt:

Zmeul. Inaltati impreuna un zmeu.

Identificati copacii. Invatati-i pe copii numele copacilor, caracteristicile lor apoi plecat sa ii gasiti.

Coliere. Faceti coliere si bijuterii cu materiale din natura: flori, betisoare, frunze.

Orientare. Faceti un concurs simplu de orientare, atat dupa harta dar si cu busola sau dupa muschi.

Construieste o coliba. Ce poate fi mai interesant decat sa construiti o coliba pe munte? Lemne se gasesc, frunze la fel.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!