Top-uri
0

5 tipuri de carti care nu ar trebui sa lipseasca din biblioteca micutului tau

Cărțile reprezintă o parte esențială din viața unui copil, pentru că îl ajută să-și dezvolte imaginația, creativitatea, cultura generală și, în final, personalitatea. În prezent, există pe piață numeroase tipuri de cărți pentru copii ce contribuie la formarea lor, ca oameni. Fie că sunt citite de către părinți sau de către cei mici, acestea nu ar trebui să lipsească din biblioteca personală, pentru că reprezintă „biletul” către o educație potrivită. Oferta este foarte variată, iar mulți cumpărători pot întâmpina dificultăți când vine vorba despre alegerea cărților pentru cel mic. Așadar, iată cinci sugestii de cărți ce nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui copil:

Enciclopediile

Aceste cărți sunt unele dintre cele mai folositoare pentru educația și cultura generală copilului. Cu ajutorul lor, acesta va învăța multe lucruri interesante din domenii variate, precum știință, tehnologie, istorie, geografie. De exemplu, o enciclopedie poate fi o alegere bună pentru că este extrem de complexă, iar informațiile sunt prezentate într-un mod atrăgător.

Totodată, enciclopediile includ imagini în culori vii, reprezentative, care vor stimula curiozitatea copilului, îl vor ajuta să înțeleagă mai bine ceea ce citește, astfel făcând cunoștință treptat inclusiv cu regulile gramaticale de bază.

Cărțile de povești

Rolul cărților de povești este acela de a-l ajuta pe copil să-și dezvolte imaginația și creativitatea. Acest tip de cărți prezintă povești fascinante, ilustrate cu imagini pe măsură, iar cititul îmbunătățește vocabularul mai repede decât orice altă modalitate de învățare – acesta este unul dintre principalele motive pentru care nu ar trebui să-i lipsească micuțului cărțile de povești din bibliotecă. 

De asemenea, există studii recente care arată că părinții care își introduc copilul în lumea poveștilor îl ajută să deprindă de la o vârstă fragedă abilități importante pentru toată viața și, în plus, contribuie la creșterea inteligenței emoționale a acestuia. Cărțile interactive

Aceste cărți sunt la mare căutare la momentul actual și sunt foarte atrăgătoare pentru cel mic, deoarece scot diverse sunete atunci când copilul apasă diferite butoane, fie pentru a oferi informații suplimentare, fie pentru a semnala un răspuns corect sau greșit din partea lui.

Cărțile interactive au și alte funcții interesante, ca de exemplu reproducerea sunetelor scoase de diverse animale. În acest mod, copilul se amuză și învață în același timp să distingă diferite specii de animale, totul într-un mod plăcut și interactiv, care îi menține interesul.

Cărțile cu activități

Acest tip de cărți sunt apreciate atât de către părinți, cât și de către copil, pentru că le permite adulților să interacționeze cu cel mic. Cărțile cu activități propun o varietate mare de jocuri amuzante și educative, îndeosebi în rândul copiilor preșcolari.

Cărțile de colorat

În funcție de complexitatea lor, cărțile de colorat sunt potrivite pentru orice vârstă, fiind apreciate în prezent inclusiv de către adulți, pe care îi relaxează. Rolul lor este de a dezvolta capacitățile artistice ale copilului, de a-l învăța să-și folosească creativitatea. Totodată, îi oferă libertatea de a face propriile alegeri, atât în ceea ce privește culorile folosite, cât și în ceea ce privește modul în care le combină, pentru a contura imaginile după cum își dorește el.

Toate tipurile de cărți menționate mai sus vor contribui în mod activ la dezvoltarea armonioasă a copilului, indiferent de vârstă. 

Te-ar putea interesa sa citesti si 5 Carti de luat in vacanta!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!