Destinatii
0

Obiective turistice in Bucuresti – Top 5 Muzee

Daca esti din Bucuresti poate crezi ca acest oras este doar aglomerat, prafuit si zgomotos. Traind aici zi de zi uitam sa-l privim cu alti ochi, sa cautam in el lucrurile frumoase. Insa noi, avand biroul in Centrul Vechi din Bucuresti, vedem zilnic sute de turisti incantati sa descopere obiectivele turistice din Bucuresti. Pentru ei este o destinatie de vacanta accesibila, frumoasa si cosmopolita.

Daca tu, cel care citesti acest articol nu esti din Bucuresti, te invit sa aloci 2-3 zile pentru a descoperi locurile si istoria acestui frumos oras. Iar daca esti din Bucuresti, te oprovoc sa iesi la o plimbare cu ochelarii de turist si sa redescoperi muzeele Bucurestiului. Noi am facut un top al celor mai interesante obiective turistice din Bucuresti, capitala Romaniei.Azi ne oprim la muzee, urmand sa continuam seria obiectivelor turistice din Bucuresti.

Obiective Turistice in Bucuresti: Muzee Muzeul Taranului Roman 

La muzeul Taranului Roman gasesti cea mai bogata colectie de obiecte traditionale din Romania. Poti admira expozitii de ceramica, tesaturi, costume populare, obiecte sculptate, mobilier si icoane. Frecvent se organizeaza targuri si evenimente de arta si cultura populara Romana.

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa numara 2 milioane de exemplare de nevertebrate si vertebrate. Expozitiile permanente se pot lauda cu obiecte care variaza de la roci si minerale impresionante prin forma si culoare, pana la infricosatorul  schelet de Deinotherium gigantissimum. Muzeul este ideal pentru a petrecere cateva ore impreuna cu copii ce vor fi fascinati sa descopere pasari si animale, habitate si istorie naturala intr-o cladire monument istoric.

Muzeul Militar National din Bucuresti

Un alt obiectiv interesant de vizitat este si Muzeul Militar National, ale carui exponate sunt impartite in diferite colectii precum cea de uniforme romanesti, de armament alb si de foc, de aviatie, cosmologie si de trasuri si harnasamente. Expozitiile includ obiecte valoroase precum sabia regelui Carol I sau pistolul Mannlicher al regelui Ferdinand I.  Tot la Muzeul Militar poti vizita si cea mai mare colectie de ordine, medalii, plachete si insigne care cuprinde peste 10 500 de exponate, din 53 de tari.In curtea muzelului sunt tancuri, rachete si alte echipamente militare grele. O o calatorie in istoria militara a Romaniei, o experienta speciala pentru copii si adulti.Muzel Satului din Bucuresti

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” (sau pe scurt Muzeul Satului) este una dintre cele mai mari atracții turistice ale Bucureștiului. Muzeul, o creație a folcloristului și sociologului Dimitrie Gusti, a fost inaugurat în 1936. Este un muzeu în aer liber înconjurat de verdeață și lacuri, oferă pe o suprafață de 30 de hectare 70 de gospodării, cu ustensilele tradiționale, precum și o moară de apă, una de vânt, o presă de ulei, etc., adunate din toate provinciile țării.

Muzeul National de Arta al Romaniei

Muzeul Național de Artă al României, este cel mai important muzeu de artă din țară. Funcționează în subordinea Ministerului Culturii și Cultelor. Muzeul are spre expunere peste 70.000 de exponate separate în două direcții principale: Galeria Națională, ce are în componență lucrările celor mai buni pictori români (Ion Andreescu, Theodor Aman, Nicolae Grigorescu, Gheorghe Petrașcu,…) și Galeria de Artă Europeană.

Ce alte muzee din Bucuresti crezi ca merita sa fie numite aici? Revenim si cu alte obiective turistice din Bucuresti in articole viitoare!

Citeste si 10 locuri de vizitat in Romania!Aboneaza-te la Newsletter pentru alte oferte speciale si inspiratie sa traiesti Viata ca o Vacanta!

[mc4wp_form id=”2907″]

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!