Life
0

4 Sfaturi Esențiale înainte de a pleca într-o Călătorie cu Mașina

Acum ca se se apropie vacanta de iarna, inevitabil multi dintre noi vom pleca inntr-o calatorie mai lunga mai lunga sau mai scurta cu masina. Indiferent ca vorbim de petrecerea Craciunului cu familia la o pensiune traditionala in Bucovina sau ca merge la schi in Bulgaria sau Italia, este intelept sa ne pregatim din timp pentru aceasta calatorie cu masina. Pregatirea unei calatorii cu masina trebuie sa atinga toate aspectele, de la rca (vezi oferta asigurari rca satu mare ) , cauciucuri adecvate sezonului pana la stabilirea traseului si a punctelor intermediare de odihna.4 sfaturi esențiale înainte de a pleca într-o călătorie cu mașina

1. Planificati traseul cel mai potrivit

Chiar daca obisnuiti sa folositi GPS-ul, nu strica sa va planificati dinainte traseul. Cateodata GPS-ul din dorinta de a economisi cateva minute, va poate duce pe drumuri mai proaste, mai izolate. Va puteti stabili dinainte daca vreti sa platiti sau nu taxe de drum, dar aveti posibilitatea sa stiti si ce obiective turistice inedite pot fi pe traseu, cu mici abateri, dar pe care altfel nu le stiti. Daca calatoriti cu copii, planificarea traseului din timp este si mai importanta – stiti unde sa faceti o pauza de joaca, unde gasiti un restaurant bun de luat masa, si chiar sa alegeti un traseu mai putin plictisitor.

2. Verificarea tehnica la masina

Pentru a reduce numărul de avarii și pentru a vă spori siguranța la volan, vă recomandăm să verificați următoarele elemente înainte de a porni la drum:

Lumini: Verificați dacă toate luminile funcționează corect și că farurile sunt curate.

Nivelurile lichidelor: Verificați nivelurile de ulei, lichid de frână, lichid de răcire și lichid de spălare a parbrizului.

Anvelope: Verificați presiunea în anvelope. De asemenea, trebuie să vă asigurați că banda de rulare a anvelopei are o adâncime minimă de 1,6 mm și că nu există crăpături sau zone deformate.

Filtre de aer: filtrele curate ne vor ajuta să reducem nivelurile de poluare emise de mașina noastră și să consumăm mai puțin combustibil.

Baterie: Verificați alternatorul și bornele bateriei

3. DocumenteleNu uitati sa verificati prezenta urmatoarelor documente (ideal ar fi sa aveti in masina si cate o copie dupa fiecare):

Permisul de conducere. Daca sunteti doi soferi, verificati si cu partenerul sa il aiba asupra lui.

Certificatul de inmatriculare

ITP valabil. Daca data de intoarcere din calatorie este ulterioara datei de expirare, faceti-l inainte de a pleca.

RCA valabil. Ca si la inspectia tehnica, asigurati-va ca asigurarea este valabila ( vezi si oferta rca mangalia), si ca acopera zonele unde veti calatori – daca alegeti sa plecati in vacanta in alta tara.

Cartea de Identitatea sau Pasaportul. Daca calatoriti cu copii, nu uitati sa aveti si o copie dupa certificatul de nastere, in cazul in care au sub 14 ani.

4. Pregatirea soferului

Asa cum am verificat pregatirea masinii, asa trebuie si soferul sa fie pregatit corespunzator de drum: sa fie odihnit, bine hranit, pe parcursul drumului sa stea hidratat, sa poarte haine comode.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Idei de Vacanta in Familie!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!