Destinatii
0

Vacanta in Bucovina – 7 locuri de vizitat!

O vacanta in Bucovina este cu siguranta o experienta pe care ar trebui ca fiecare roman sa o traiasca odata in viata. Fie ca iti doresti sa vizitezi celebrele manastiri din Bucovina, fie ca iti doresti sa te bucuri de peisaje ce iti taie rasuflarea, sau sa te relaxezi in sate ce pare ca timpul s-a oprit in loc, Bucovina este o destinatie de vacanta in Romania pretabila pentru orice anotimp.

Puteti experimenta cazarea la manastiri sau la una din numeroasele pensiuni din zona, delectandu-va cu celebrele bucate moldovenesti sau degustand un vin de calitate din renumitele podgorii din zona Moldovei.



Fara sa avem pretentia ca propunerile noastre acopera tot ce este de vazut, iti recomandam 7 locuri pe care este bine sa le vizitezi daca mergi in vacanta in Bucovina.

7 locuri de vizitat in Bucovina

Manastirea Voronet, probabil cea mai cunoscuta manastire din Romania. Recunoscuta in toata lumea datorita celebrului „albastru de Voronet” culoare unica cu care este pictata, manastirea construita de Stefan cel Mare se afla la 35 km fata de Suceava.

Manastirea Putna, prima manastire construita de Stefan cel Mare, locul unde este si inmormantat, este cea mai veche manastire din Bucovina.

Manastirea Sucevita, o ctitorie o boierilor Movila construita in 1583, culoarea predominanta fiind verdele. Este o biserica ce imbina armonios elemente de arhitectura bizantine si gotice.



Manastirea Moldovita, construita de domnitorul Alexandru cel Bun, este manastirea care are picturile cel mai bine conservate, culoarea predominanta fiind galbenul.

Cetatea Sucevei. Refacuta integral si folosind ultimele tendinte digitale  (holograme, proiectii digitale care iti prezinta cele mai importante momente din istoria Sucevei), cetatea este un obiectiv ce nu trebuie ratat.

Muzeul satului bucovinean, aflat chiar langa cetatea Sucevei, acest muzeu in aer liber iti dezvaluie cele mai importante repere din evolutia satului bucovinean.



Mocanita din Moldovita. Va puteti bucura de o calatorie de 24 km admirand superbele peisaje si satele care par incremenite in timp. La capatul traseului va puteti bucura de o masa in stil moldovenesc cu mamaliga la ceaun si palinca.



Booking.com

 

 

 

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!