Idei de vacanta
0

Vacanta cu rulota

Toata lumea este de acord ca anul 2020 este un an atipic din multe puncte de vedere, inclusiv al modalitatii de petrecere a vacantelor. Epidemia de Covid 19 si regulile de siguranta impuse de aceasta, a facut ca multi romani sa isi reconsidere modalitatea de petrecere a vacantei de vara, dar nu numai.Daca vreti sa va petreceti vacanta in siguranta, evitand aglomeratia din statiunile de pe litoral, hotelurile mari pline de turisti care nu respecta regulile distantarii sociale, atunci aveti la indemana cateva variante frumoase de calatorie: autorulota, rulota (cu conditia sa aveti o masina capabila de a o tracta) sau cortul.

Preferata pana acum mai ales de cei mici sau de pensionari, acest tip de vacanta pare a fi trendul anului 2020. Daca nu aveti in posesie nici unul din cele 3 obiecte, nu este nicio problema, pe piata au aparut deja firme care se ocupa cu inchirierea lor, nu este nevoie sa faceti acum achizitii scumpe (decat in cazul in care credeti ca acest tip de vacanta vi se potriveste). Daca totusi vreti sa achizitionati, puteti incepe pentru inceput cu masini second hand, testand astfel terenul.

Poti sa-ti petreci astfel vacanta atat la noi in tara, cat si in intreaga Europa, stiut fiind ca tarile occidentale stau mult mai bine la capitolul camping-uri si facilitati oferite pentru astfel de turism, avand si un segement mult mai mare de turisti care prefera acest tip de vacanta.

Motive sa faci o vacanta cu rulota la munte sau la mare

Daca inca nu esti convins sa pleci in vacanta cu rulota, iata cateva motive care te pot face sa pleci la drum cat mai repede:

Stai cat mai mult in natura. Alegand vacanta cu rulota esti in contact cat mai mult cu natura (camping-urile fiind amplasate in locuri idilice). Te bucuri de rasaritul soarelui, de aerc curat, de relaxare si inchei seara tarziu cand poti admira stelele.Poti sa te plimbi pe unde vrei. Nu esti legat de o locatie anume, poti sa stai cate 2-3 zile in fiecare loc, apoi sa cauti altul la fel de frumos. In felul acesta daca ai timp, intr-o vara poti face turul unei tari, reusind sa ii descoperi toate frumusetile, dar mai ales locurile ferite de agitatia turismului comercial.

Poti sa iti iei bicicleta/caiacul. Daca esti pasionat de aventura ti poti lua cu tine bicicleta sau caiacul (daca mergi la mare, dar este bun si pe lacuri) plus intregul echipament auxiliar, fara sa iti faci griji ca nu ai spatiu destul. Vezi aici mai multe despre vacanta cu bicicleta.

Autonomie. Indiferent ca vorbim de rulota sau autorulota, exista o autonomie de 2-3 zile, in care poti campa oriunde, fara sa fii dependent de facilitatile oferite de camping (apa, curent, toaleta). Daca ai chef (si este permis) sa campezi pe malul marii, poti pentru o noapte sa adormi in zgomotul valurilor care se lovesc de tarm.

Noi iti dorim vacanta placuta si sanatate! 🙂

Te-ar putea interesa sa citesti si despre: Cum sa iti inchiriezi casa pe Booking sau AirbnbTi-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!