Idei de vacanta
0

Vacanta cu copii in Austria

Cu o capitala Viena, votata cel mai bun oras din lume in privinta nivelului de trai, cu o multime de statiuni montane renumite, Austria este destinatia perfecta pentru o vacanta cu copii. Gasesti muzee, parcuri de distractie, poti face trasee montane, o multime de hoteluri si pensiuni „child friendly” te asteapta sa le calci pragul. Cu o bogata traditie culturala si istorica, aflata la mica distanta de Romania ( 2 ore cu vionul pana la Viena sau 12 ore cu masina), Austria si-a castigat pe buna dreptate un loc fruntas in preferintele de vacanta cu copii. Fie ca petreceti o saptaman doar aici, sau ca sunteti intr-un road trip european mai mare, cu siguranta nu va veti plictisi in Austria.

Clima este placuta atat vara (fara temperaturi caniculare) cat si iarna (este zapada din belsug dar nu ger), cu primaveri frumoase si toamne blande si colorate.

Mai jos va prezentam 5 idei pentru o vacanta cu copii in Austria.

Viena. Capitala tarii este un oras incantator, curat si sigur, unde veti gasi atractii atat pentru copii mai mici dar si pentru cei mari. Gradina Zoologica din Viena este una dintre cele mai bune din lume, parcul de distractii Prater, Gradinile si Palatul de la Schönbrunn, Muzeul  Madame Tussauds, Opera din Viena, Muzeul Tehnic, Muzeul Copiilor, plus o multime de alte obiective turistice mai mici sau mai mari. Gasiti cazare atat la marile lanturi hoteliere, cat si la apartamente particulare inchiriate in sistem AIRBNB sau Booking.

Parcuri tematice. Adevarate paradisuri pentru cei mici, se gasesc pe intreg cuprinsul Austriei. Printre cele mai cunoscute se numara: Ferma copiilor Landgut Wien Cobenz, langa Viena, Lumea fermecată a lui Ellmi in Tirol, Parcul de aventură şi distracție Wallersee si Lumea brânzeturilor in landul Salszburg.
Muzee in aer liber. Cei mici au ocazia sa creeze bijuterii ca in epoca de piatra, sa manance ca romanii sau sa prelucreze metalul precum celtii. Intinse pe intreg teritoriul Austriei, muzeele in aer liber readuc la viata istoria timpurie cu ajutorul workshopurilor si a cursurilor interactive. Cele mai cunoscute sunt: Parcul arheologic Carnuntum, În Parcul naţional Donau-Auen, Muzeul Hallstadt din Großklein.

Drumetii de familie in Carintia. Daca cei mici adora plimbarile aveti la dispozitie o sumedenie de drumetii tematice: Vanatoare de comori pe masivul Katsch, Traseul de aventuri Aqua Trail din Nassfeld, Pe urmele crabului de piatra.

Tabere pentru copii. Fie ca este vorba de o tabara sportiva, de aventura sau tabere de limbi straine, posibilitatile copiilor de a petrece o vacanta in Austria sunt aproape nelimitate.

Plictiseala este interzisa in Austria, tara unde veti gasi din belsug programe de petrecere a unei vacante perfecte cu copii.

S-ar putea sa te intereseze si City Break la Berlin!Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!