Life
0

Traditii si obiceiuri de Anul Nou in lume

Pe 31 decembrie este sarbatoare pretutindeni in lume. Oamenii isi petrec ziua, si mai ales seara, cu familiile si prietenii lor, la petreceri sau calatorind, esential fiind sa fie impreuna la miezul noptii pentru a-si ura toate cele bune in anul care urmeaza.

De Anul Nou exista cateva traditii universale ca deschiderea unei sticle cu sampanie, insa si ritualuri si obiceiuri specifice diferitelor tari. Noi va prezentam cateva traditii de Anul Nou in jurul lumii.

traditii si obiceiuri de Anul Nou, Revelion

In America Latina este traditional ca la prima masa din 1 ianuarie sa mananci supa de linte, pentru a fi bogat in restul anului.

La numaratoarea inversa, oamenii din Peru, Ecuador si Chile mananca 12 boabe de strugure, punandu-ti cate o dorinta cu fiecare boaba. Ei se si imbraca in galben pentru a atrage banii si in rosu pentru a avea succes in dragoste. Oamenii matura din casa spre afara pentru a elimina energiile negative si se plimba cu valize pe strada pentru a face multe calatorii in anul ce urmeaza. In plus, se obisnuieste sa se arda o papusa facuta din haine vechi, obiecte si hartii pe care se scriu amintiri pe care vrei sa le uiti.

In Chile se spune ca daca imbratisezi o persoana de sex opus cand ceasul bate ora 12 vei avea noroc in dragoste.

In Honduras, prietenii si familiile se intalnesc si isi impartasesc povesti din anul care a trecut si aprind multe artificii.

In Mexic, nou an este intampinat cu o masa ca de Craciun, doar ca in centrul mesei sunt asezati struguri care vor fi mancati la miezul noptii. In zonele unde clima este foarte calda se mananca fructe de mare si se petrece pe plaja pana in seara zilei de 1 ianuarie.

In unele tari din Europa, oamenii poarta lenjerie de culoare rosie pentru a avea noroc in noul an. De asemenea, oamenii isi platesc datoriile, pentru a nu face datorii mari in noul an.

In Danemarca, pe 31 decembrie oamenii sparg farfurii de usile prietenilor si familiei. In plus, cand ceasul bate ora 12, oamenii sar de pe scaune pentru un an norocos.

Fiecare tara are traditia ei, si aceste traditii fac ca sarbatorile sa fie foarte frumoase. Daca traiesti intr-o zona unde nu sunt obiceiuri, poti sa-ti incepi propria traditie de sarbatori pe care sa o dai mai departe generatiilor viitoare. Important e ca peste tot in lume, Anul Nou este intampinat cu petreceri, muzica, artificii si ganduri pozitive.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!