Life
0

Traditii de Halloween in lume

Care sunt cele mai deosebite traditii de Halloween din lume?

Dintotdeauna a existat o fascinatie a omului cu notiunea de moarte si inca avem cu totii o multime de intrebari fara raspuns pe acest subiect. Din acest motiv, multe culturi din toata lumea au sarbatori unice care onoreaza mortii si traditii pentru a tine spiritele rele la distanta. Haideti sa descoperim asadar cum se sarbatoreste Halloweenul in jurul lumii.

halloween
In SUA, traditia de a te costuma este una veche, cand se credea ca spiritele mortilor se intorc pe pamant in aceasta seara, iar oamenii se deghizau pentru a nu fi recunoscuti. Astazi, costumele sunt o adevarata industrie, si atat copiii, cat si adultii, le poarta la petreceri sau la colindat. Trick-or-treat este un fel de Ne dati sau nu ne dati? al nostru, cand in seara de Halloween copiii fac farse la casele unde nu li se dau dulciuri. In Canada, Holloweenul este sarbatorit in mod similar.

trick or treat, traditii de Halloween in lume
In Mexic, Ziua Mortilor este o zi de sarbatoare, in care oamenii organizeaza picnicuri in cimitir pentru a fi alaturi de rudele moarte si coc paine si prajituri in forma de cranii, sicrie sau schelete. Oamenii aprind focuri, dau artificii si aprind lampioane pentru a ghida sufletele mortilor acasa.

dia de los muertos, traditii de Halloween
In Austria, unii oameni lasa paine, apa si o lumina aprinsa pe masa inainte sa mearga la culcare in noaptea de Holloween. Se crede ca acestea vor intampina sufletele care se intorc pe pamant in aceasta seara.
In Germania, de Ziua Tuturor Sfintilor, catolicii viziteaza mormintele membrilor familiei. Timp de cateva zile, acestia ascund cutitele astfel incat spiritele sa nu fie ranite de ele.
Belgienii aprind lumanari in noaptea de Holloween in amintirea rudelor decedate.
In Republica Ceha, oamenii duc flori si lumanari la morminte. Acasa, ei pun cate un scaun langa foc pentru fiecare menbru decedat al familiei. Legenda spune ca in aceasta seara viii pot vorbi cu mortii, care pot auzi si raspunde.
In China festivalul de Halloween este cunoscut ca Teng Chien. In fata fotografiilor cu membri ai familiei disparuti se pune apa si mancare, si focuri si lampioane sunt aprinse pentru a lumina calea spiritelor care calatoresc pe pamant.

traditii de Halloween in lume, China
In Franta, Holloweenul nu este celebrat pentru a onora mortii, ci este vazut ca o sarbatoare americana, imprumutata. Astfel, francezii dau petreceri, se costumeaza si se bucura de latura mai comerciala a sarbatorii. Situatia este similara si in Romania.
Voi ce faceti Halloween-ul acesta?

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!