Top-uri
0

Top 8 cele mai frumoase plaje din Franta. Cazare de la 65 euro/noapte

Top cele mai frumoase plaje din Franta. Cazare de la 65 euro/noapte

Selectarea celor mai bune plaje din Franța este o sarcină grea, deoarece țara găzduiește o mulțime de plaje nisipoase atractive de-a lungul coastei sale de 3.427 km. Lista de plaje pe care o publicăm ar trebui, sperăm, să vă mulțumească pe cei mai mulți dintre voi, deoarece am încercat să vă prezentăm o gamă largă de tipuri de plaje, de la sălbatice și izolate, la populare și bine dotate cu facilități. Franța are literalmente tot ce este necesar pentru a vă oferi o vacanță de neuitat cu degetele de la picioare în nisip. De la țărmurile calde ale Mării Mediterane până la coasta temperată de-a lungul Atlanticului, mergeți cu noi într-o călătorie în jurul coastelor Franței și descoperiți cele mai frumoase plaje ale acesteia.

Pe langa plajele minunate, in Franta va veti bucura si de o gastronomie de exceptie, dieta mediteraneeana fiind recunoscuta peste tot in lume ca fiind sanatoasa si gustoasa in acelasi timp. De la produse bio, la celebrele croisante sau rafinatele branzeturi frantuzesti, toate va asteapta sa le degustati (vezi aici si o oferta speciala de ulei din samburi de struguri)

Plaja Pampelonne, Saint-Tropez.

 O plajă plină de farmec pe Riviera Franceză . Plaja Pampelonne aparține din punct de vedere geografic satului Ramatuelle, dar este strâns asociată cu Saint-Tropez, una dintre cele mai pline de farmec stațiuni de pe Riviera Franceză. Întinsă între Cap du Pinet și Pointe de la Bonne Terrasse, plaja Pampelonne are o lungime de aproape 4 kilometri. Mare și spațioasă, plaja este împărțită pe secțiuni, fiecare dintre ele dispunând de o parcare și poartă numele clubului sau restaurantului principal de pe plajă . Rețineți că zona Tahiti, la nord de plajă, este o secțiune pentru nudiști.

Plaja Palombaggia, Porto Vecchio.

O plajă pitorească mediteraneană de pe coasta de sud-est a Corsicși. Situată la 12 km sud de Porto Vecchio, pe coasta de sud-est a insulei Corsica, plaja Palombaggia este o fâșie pitorească de nisip lungă de 2 kilometri, renumită pentru apele sale cristaline și pinii în formă de umbrelă. Baruri și restaurante, șezlonguri și umbrele de soare, precum și activități acvatice, cum ar fi jet-ski, scuba diving, windsurfing și hidrobiciclete sunt la îndemână. Snorkelingul este, de asemenea, grozav la ambele capete stâncoase ale plajei. O parcare mare este disponibilă chiar la nord de plajă și vă puteți bucura de plimbări răcoroase până la vârful Capului Acciaju, care marchează capătul de est al plajei.

Plaja La Baule,La Baule-Escoublac.

Leneviți la soare pe una dintre cele mai lungi plaje din Europa Situată în Loire Atlantique, în sudul Bretaniei, La Baule-Escoublac este o stațiune faimoasă, plină de hoteluri de prestigiu, vile de epocă elegante și cazinouri de lux. Cu o lungime de aproape 9 km între Pornichet și Le Pouliguen, La Baule găzduiește una dintre cele mai lungi plaje din Europa. Plaja La Baule este largă și mărginită de o promenadă care oferă un loc răcoros pentru a te plimba și a face jogging. Cluburi de plajă, restaurante, școli de navigație și locuri de joacă pentru copii sunt pe plajă, care are și toalete publice.

Plaja Deauville.

O plajă elegantă într-un oraș elegant. Deauville este supranumită „Riviera pariziană” datorită proximității sale de capitala Franței (la 2 ore de mers cu mașina). Cu o lungime de aproape 3 km și o lățime maximă de 300 de metri, Plaja Deauville este o zonă destul de mare de nisip mărginită de o promenadă numită Les Planches. Curățată in fiecare dimineață, plaja este impecabila. Pe plajă se găsesc restaurante, baruri, cluburi pentru copii și toalete și puteți închiria șezlonguri și umbrele de soare. Plaja Deauville are o imagine de epocă, în concordanță cu arhitectura vilelor și hotelurilor splendide care mărginesc malul mării.

Plaja Donnant — Belle-Ile-en-Mer.

Donnant Beach este situată în sudul Bretaniei în Belle-Ile-en-Mer. Se află pe coasta Golfului Morbihan. De ce vă recomandăm această plajă? Pe lângă nisipul unic de culoarea cafelei, cei care merg pe plaja din Donnant Beach se pot distra și înota în apă (in zona fiind curenti foarte puternici). Asigurați-vă că înotați numai în zonele desemnate. În zonă sunt salvamari din iulie până în august. Asigurați-vă că urmați toate regulile lor, astfel încât să fiți în siguranță.

Cap Coz — Bretania.

Plage du Cap Coz este situată în inima rivierei Bretagne, în Fouesnant. Este, fără îndoială, una dintre plajele frumoase din această țară pe care ar trebui să o vizitați. Dacă vă place să participați la sporturi nautice, nu uitați să vizitați plajele din Cap Coz. Această stațiune de plajă are iahturi și bărci pe care le puteți închiria pentru distracție. Există, de asemenea, cafenele și baruri pe care le puteți vizita când doriți o schimbare de peisaj pe timp de noapte.

Nisa – Riviera Franceză.

Nisa este situată pe coasta de sud-est a Franței, cu vedere la Marea Mediterană. Este aproape de granița cu Italia și este aproape de Monaco. Una dintre cele mai bune plaje din Franța se găsește în Coasta de Azur, în orașul Nisa. Considerată capitala Rivierei Franceze, nu este de mirare că mulți oameni adoră să stea pe țărmurile sale. S-ar putea să aibă țărmuri cu pietriș, dar apele albastre limpezi ale plajelor Nisei compensează cu vârf si îndesat. Faceți o plimbare pe Promenade des Anglais. Această promenadă de 7 km se află lângă plajă, așa că veți avea vederi uluitoare și fascinante ale mării. Puteți merge, de asemenea, pentru jogging-ul de dimineață sau plimbare cu rolele pe această promenadă.

Plage de Trousse – Chemise, Ile de Re.

Numele curios al acestei plaje cu nisip fin („mâneci suflecate”) așezată între valurile care o lovesc și o pădure de pini a fost imortalizat în anii 1960 cu cântecul melancolic al lui Charles Aznavour „Trousse Chemise” și este încă unul dintre cele mai frumoase locuri de pe această insulă bucolica lungă de 19 mile. Așteptați-vă șa dune din belșug, mlaștini sălbatice și sate văruite în alb, pline de parizieni îmbrăcați în bermude care trec șuierând pe bicicletele lor șubrede. Mergeți la restaurantul de pe plajă din apropiere, Cabane de la Patache, pentru un prânz cu stridii proaspete sau midii și cartofi prăjiți.

Te-ar putea interesa sa citesti si despre Top 10 cele mai frumoase plaje din Spania!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!