Destinatii
0

Top 8 atracții turistice în Dubai

Aflate în topul destinațiilor populare pentru concedii și vacanțe, Emiratele sunt o opțiune interesantă, un mix de tradiție și modernitate, exotism și lux, cu distracții pentru toate vârstele. Merită să luați bilete de avion către Dubai, ca să vizitați locuri unice, majoritatea cuprinse în Cartea Recordurilor. Iată care sunt cele mai cunoscute atracții  din această colecție de superlative turistice:           

Burj Khalifa

Cea mai înaltă clădire din lume are 829 de metri și 163 de etaje. Este un oraș în sine, cu restaurante situate dincolo de nori, malluri gigantice, fântâni muzicale și cinetice, zone de relaxare și divertisment, chiar și o stațiune indoor pentru practicarea schiului, cu pârtii artificiale, ce aduc iarna în mijlocul deșertului.

Dubai Mall

Gazda celui mai mare festival de shopping din lume și unul dintre cele mai faimoase centre comerciale, Dubai Mall este o atracție pentru toate vârstele: are magazine ale designerilor faimoși, centre de relaxare și divertisment, spectacole de modă, turnee de circ, spectacole de magie, zone de sporturi extreme și nu în ultimul rând un acvariu uriaș, ce fascinează turiștii din lumea întreagă.

Fântâna din Dubai

Cea mai mare fântână muzicală din lume este un adevărat spectacol de sunete, culori și mii de picături ce dansează prin aer după coregrafii elaborate, care parcă sfidează gravitația. O plimbare pe lacul artificial din Burj Khalifa, pentru a admira jocurile de apă ale Dubai Fountain, reprezintă o experiență memorabilă.

Burj al Arab

O clădire frumoasă, cunoscută în toată lumea datorită formei de velă, Burj al Arab este simbolul luxului și al ospitalității arabe. Rafinat, exclusivist, cu o mare diversitate de restaurante, cafenele, zone wellness și spa, este considerat unul dintre cele mai bune hoteluri, unde celebritățile lumii aterizează direct pe heliportul situat la peste 200 de metri înălțime deasupra Golfului Persic.

Dubai Marina

Pentru senzații tari, turiștii pot vizita portul turistic Dubai Marina, unde este amenajată cea mai lungă tiroliană urbană din lume, XLine. Cele mai luxoase iahturi și ambarcațiuni avangardiste formează o adevărată expoziție în aer liber, iar plimbările în larg cu tradiționalele bărci dhow reprezintă o aventură de neuitat.

Palm Jumeirah  

Insula artificială în formă de palmier este simbolul Dubaiului și totodată una dintre atracțiile turistice faimoase din Emirate. Palm Jumeirah este locul vacanței totale: cu skydive, sporturi nautice și distracții pentru toate vârstele. Zona este renumită pentru  hoteluri și vile exclusiviste, plaje paradisiace, parcuri luxuriante, restaurante și cafenele de lux.

Dubai Desert  Safari 

Excursiile în deșert, printre dune cu peisaje stranii se numără printre atracțiile faimoase ale Emiratelor, iar Dubai Desert Safari este cea mai frumoasă dintre ele. Turiștii pot cunoaște astfel modul de viață tradițional al beduinilor și află lucruri interesante despre vechile tradiții arabe. 

Dubai Frame 

Cel mai cunoscut monument de arhitectură din Dubai este situat în Parcul Zabeel și deține recordul pentru cel mai mare cadru construit. Conține un aliaj din aur și titan, iar dimensiunile sale sunt impresionate: 93 de metri lățime și 150 înălțime. A fost proiectat ca simbol al istoriei Emiratelor și al viitorului acestor locuri unde orice vis pare posibil, ca în O mie și una de nopți.

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!