Life
0

Top 10 cele mai frumoase drumuri rutiere prin Europa

Există multe drumuri rutiere frumoase în Europa, iar selecția celor mai frumoase poate varia în funcție de preferințe și de peisajele preferate. Daca doriti sa faceti in aceasta vara o vacanta mai speciala, pregatiti-va masina pentru drum, rezervati cazarile, faceti traseul si porniti la drum.

Nu este nevoie sa parasiti Romania, veti vedea ca si in tara noastra se afla unele dintre cele mai frumoase drumuri rutiere.

Iată o listă cu 10 dintre cele mai frumoase drumuri rutiere din Europa:

1. Transfăgărășan – România: Situat în munții Făgăraș, acest drum spectaculos trece prin peisaje montane impresionante și tuneluri ciudate, oferind vederi panoramice uimitoare. Daca vreti si o experienta de condus deosebita urcati-va la volanul unui Mercedes GLB.

2. Drumul Atlanticului – Norvegia: Această șosea pitorească trece prin insule și poduri, oferind o experiență unică și panorame impresionante asupra apelor oceanului.

3. Furka Pass – Elveția: Aflat în Alpii Elvețieni, acest drum oferă o priveliște deosebită asupra vârfului glaciarului Furka și a peisajelor alpine.

4. Trollstigen – Norvegia: Cunoscut și sub numele de „Drumul Trollilor”, acesta se caracterizează prin serpentine strânse și vederi uluitoare asupra munților și cascadelelor.

5. Ruta 500 – Germania: Acest drum scenic străbate păduri, lacuri și sate pitorești din Pădurea Neagră, oferind o experiență minunată a peisajelor germane.

6. Transalpina – România: Situat în Carpații Meridionali, acesta este cel mai înalt drum din România, trecând prin peisaje montane grandioase și pășuni alpine.

7. Ring of Kerry – Irlanda: Această rută circulară în jurul peninsulei Kerry oferă priveliști incredibile asupra coastei irlandeze, a plajelor, a lacurilor și a satelor tradiționale.

8. Amalfi Coast – Italia: Situată pe coasta de sud a Italiei, această șosea panoramică oferă priveliști spectaculoase asupra coastei mediteraneene, cu stânci abrupte și sate colorate.

9. Grossglockner Hochalpenstrasse – Austria: Acest drum montan trece prin Parcul Național Hohe Tauern, oferind priveliști uluitoare asupra celor mai înalte vârfuri din Alpii Austrieci.

10. Route One – Islanda: Acesta este drumul principal de coastă din jurul Islandei, care trece prin peisaje variate, inclusiv câmpuri de lavă, cascade, ghețari și plaje negre.

Daca vreti sa faceti aceste drumuri cu o masina noua, uitati-va si pe oferta speciala la Honda HRV, o masina care cu siguranta va va oferi o vacanta in siguranta si placuta.
Aceasta este o selecție subiectivă a celor mai frumoase drumuri rutiere din Europa. Fiecare are farmecul său și merită să fie explorat în funcție de preferințele personale și de timpul disponibil.

Te-ar putea interesa sa citesti si Vacanta cu cortul!

Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!