Idei de vacanta
0

Spania, idei de vacanta

Aflata in top 3 destinatii turistice din lume, cu peste 80 milioane de turisti care ii trec pragul anual, Spania este o tara care fascineaza, ce merita descoperita, indiferent daca esti amator de turism cultural, cauti distractie in orasele cosmopolite, sau vrei sa te relaxezi pe plajele nesfarsite.

Chiar daca se afla 2500 km de Romania, accesul este relativ usor, existand curse zilnice de avion catre marile orase, iar pe timpul verii si chartere ale agentiilor de turism. I-ati o carte de cititt, si in 2-4 ore ai ajuns deja.Daca esti tipul de turist care preferi city break-urile, marile orase spaniole iti ofera ocazia perfecta sa le descoperi cultura, obiceiurile locale, sau numeroasele atractii locale. Chiar daca sunt incarcate de istorie si obiective arhitecturale deosebite, orasele spaniole sunt si cosmoploite, cu o viata culturala sau de noapte vibranta. Poti incepe cu capitala Madrid, apoi Barcelona, Valencia, Sevilia, Malaga, Toledo, Granada, San Sebastian, Bilbao. Gasesti fara probleme cazare atat la hoteluri, cat si la localnici, folosind sistemele alternative de rezervari gen Booking sau Airbnb. Gastronomia spaniola este savuroasa, localnicii sunt prietenosi si petrecareti, iar daca te organizezi din timp poti gasi chiar romani care sa iti arate partea necunoscuta a oraselor – in fiecare zona din Spania fiind afaceri turistice dezvoltate de antreprenori romani care locuiesc in Spania.

Daca calatoresti cu copii nu uita sa pui in bagaje si cateva jucarii, astfel nu se vor plictisi si vor fi mult mai cooperanti. Cu ei poti merge la parcuri de aventura (cel mai mare este PortAventura din Catalunia), sau la Oceanograful din Valencia, Bioparcul sau Orasul Artelor si Stiintelor din Valencia, parcul de aventura Selwo din Andalucia, gradina cu crocodili din Malaga, sau chiar la o excursie de privit delfini si balene in Oceanul Atlantic, de la Tarifa sau Gibraltar.

Daca timpul si bugetul iti permite, cel mai bine inchiriezi o masina, cu care sa te deplasezi cat mai mult, altfel sunt si curse interne de avion sau tren de mare viteza, care te duce relativ usor si repede pe distante mari.

Daca iti doresti sa te bucuri si de plaja si baie in mare, poti da o fuga pe Insulele Baleare – Malorca, Ibiza sau Formentera, daca nu in luxoasa statiune Marbella sau Porto Banus, sau de ce nu pe plajele aurii la Oceanul Atlantic de la Tarifa sau Cadiz. Daca banii nu sunt o problema inchiriaza un velier, cu care sa descoperi intregul litoral spaniol, si sa te bucuri de cele mai secrete plaje si golfuri.Ti-a placut acest articol? Recomanda-l si prietenilor!
  • googleplus
  • linkedin
  • pinterest

There are 0 comments

Leave a comment

Want to express your opinion?
Leave a reply!